Sony

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Question book-4.svg Der er få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel. Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande som fremføres i artiklen.
Sony
Sony Building Japan 2006 - Tokyo - Ginza.JPG
Eksterne henvisninger
Virksomhedens hjemmeside
Virksomhedens hjemmesideRediger på Wikidata

Sony (TYO: 6758 , NYSESNE) er et japansk elektronikfirma, der bl.a. producerer mobiltelefoner, kameraer, fjernsyn, MP3-afspillere, PlayStation og andet. Sony slog for alvor igennem på det kommercielle marked med walkman'en i firserne.

Sony var en af de førende udviklere af – og stærkeste fortalere for – det nyudviklede disc-format, Blu-ray. Blu-ray konkurrerede med HD DVD om at blive afløseren for dvd, indtil Blu-ray vandt den 19. februar 2008. Den dag annoncerede den ledende drivkraft bag HD DVD, Toshiba, at de ikke længere ville udvikle, fremstille og markedsføre HD DVD-afspillere og -optagere. Dette udløste den reaktion, at næsten alle andre HD DVD støtter fulgte trop. Grunden til at Toshiba gav op var højst sandsynligt, at Warner Bros.-studiet meddelte, at de fremover kun ville udgive deres film som Blu-ray. Toshiba har formelt afsluttet formatkrigen ved at melde sig ind i Blu-ray Disc Association.

Datterselskaber[redigér | redigér wikikode]

Se også[redigér | redigér wikikode]


Japan Stub
Denne artikel om et firma eller en virksomhed i Japan er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.