Nonnos

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Dionysos´ kamp med inderne.
Römersk mosaik fra 4. århundrede, Tusculum

Nonnos var en græsk digter, født i Panopolis (Akhmim) i Ægypten, og som synes at have levet i begyndelsen af 5. årh. e.Kr. Hans hovedværk er et digt Dionysiaka (Διονυσιακά), om vingudens tog til Indien; en mængde myter er indflettede, som Nonnos har lånt fra sine forbilleder, de alexandrinske digtere. Digtet er ikke uden talent; versbygningen er glat og elegant, men meget ensformig.

I en ældre alder gik Nonnos over til kristendommen og skrev et digt Metabole, som er Johannesevangeliet sat på vers. Både ved sit hovedværks mytiske indhold og ved versbygningens teknik har Nonnos haft stor betydning for de senere epikere.

Litteratur anvendt af Karl Hude i Salmonsen
  • Ouwaroff: Sur les Dionysiaques de Nonnos, Petrograd 1843
  • Kohler: Ueber die Dionysiaka des Nonnos, Halle 1853
  • Janssen: Das Johannesevangelium nach der Paraphrase des Nonnos, Leipzig 1903

Kilde[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]Denne artikel stammer hovedsagelig fra Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst – eller redigeret således at den er på nutidssprog og tillige wikificeret – fjern da venligst skabelonen og erstat den med et
dybt link til Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930) som kilde, og indsæt [[Kategori:Salmonsens]] i stedet for Salmonsens-skabelonen.
ForfatterSpire
Denne forfatterbiografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi