Nordiske Medier

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Stop hand nuvola.svg Denne side er foreslået omskrevet
– da en skribent har vurderet at den virker reklamerende snarere end havende encyklopædisk indhold.
Se evt. nærmere begrundelse på diskussionssiden eller i artikelhistorikken.
Broom icon.svg Formatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg

Nordiske Medier udgiver 50 medier online og 30 printmedier i Norden. I Danmark dækker Nordiske Medier over de tidligere selskaber; Danske Fagmedier, Seapress og Industry Supply.

I september 2015 blev selskabernes navne ændret til hhv. Nordiske Medier, København A/S og Nordiske Medier, Aalborg A/S. Selskaberne har samme ejer - nemlig NORDJYSKE Medier A/S.

I juni 2017 blev driftselskaberne lagt sammen i et selskab, Nordiske Medier A/S.

I alt er der over 200 medarbejdere med base i Aalborg, Herlev, Stockholm, Gøteborg og Oslo.

Virksomheden har en samlet omsætning på over 200 mio. kr.

De p.t. 50 onlinemedier og branchenetværk samt 30 printmedier omfatter bl.a.: Licitationen – Byggeriets dagblad, Jern & Maskinindustrien, Mester Tidende, Motor-magasinet, Transportmagasinet, magasinet Pleje, Building Supply, Metal Supply, Food Supply, Wood Supply, Electronic Supply, Energy Supply og RetailNews – flere af medierne er i Sverige og et enkelt af dem p.t. i Norge.

Redaktionelt er der omkring 80 journalister, grafikere og redaktører, der arbejder på tværs af de mange brancher.

Nordiske Medier skriver om både store og små virksomheder - samt politiske, kulturelle og samfundsmæssige forhold, der har betydning for erhvervslivet.

I 2012 blev Industry Supply (der nu hedder Nordiske Medier, Aalborg) en del af Nordjyske Medier-koncernen.. 

I 2014 blev Industribasen og Danske Fagmedier en del af familien via opkøb. Industribasen er en online auktions- og markedsplads for købere og sælgere indenfor industrien. Industribasen blev etableret i Danmark i 2006.

December 2016 blev Mentor en del af Nordiske Medier via et opkøb.

Mentor har 23 medier. Blandt andre: Motormagasinet, Habit Mode & Sko, Entreprenad, Værkstæderne, Fri Kopenskab, Res Forum, Plast Forum, Transport I dag, Lifescience, Kemivarlden, Restaurang og storkøkken, Fastfood Magazine, Plast Forum, Packmarknad, Rent, Recycling, Skydd & Sakerhet, Dagens Handel m.fl.

Nordiske Medier, København (det tidligere Danske Fagmedier) ligger i hovedstaden og udgiver fagblade. I september 2015 ændrede selskabet navnet til Nordiske Medier,København A/S.

Virksomhedens printmedier har 150.000 månedlige læsere, der får viden bygge- og anlægssektoren, autobranchen, transportbranchen, plejesektoren, fremstillingsindustrien, entreprenør- og håndværkerindustri.

Nordiske Medier består af følgende selskaber; Nordiske Medier A/S, Nordiske Medier, Oslo AS, Mentor AB, samt Nordiska Medier, Gøteborg AB.

Selskaberne udsender hver dag nyhedsbrev til 450.000 modtagere.

Se omtale af onlinemedierne herunder . 

Building Supply DK

Building Supply DK er en del af Nordiske Medier A/S.

Vi er et onlinemedie, der dækker bygge- og anlægsindustrien, som er en af Danmarks største brancher med knap 150.000 beskæftigede fordelt på branchens ca. 40.000 virksomheder.

Omkring 2.000 af virksomheder har mere end 10 ansatte, og den årlige omsætning udgør knap 200 mia. kr. En væsentlig del af de virksomheder, der har flere end 10 ansatte, modtager i dag det daglige nyhedsbrev fra Building Supply, der blev åbnet i august 2006. I dag modtager flere end 24.000 nøglepersoner indenfor byggebranchen det daglige nyhedsbrev.

Electronic Supply

Electronic Supply er en del af Nordiske Medier A/S. Vi er et onlinemedie, der dækker elektronikindustrien, som beskæftiger ca. 50.000 medarbejdere fordelt på branchens ca. 4.000 virksomheder.

Heraf har ca. 700 virksomheder flere end 10 ansatte. Den årlige omsætning udgør ca. 55 milliarder DKK, hvilket svarer til knap 10 procent af industriens samlede omsætning. Hovedparten af de virksomheder, der har mere end 10 ansatte, modtager i dag det daglige nyhedsbrev fra Electronic Supply, der blev åbnet som nyhedsbrev og portal på Industry Supplys platform i april 2006. I dag modtager flere end 4.500 nøglepersoner indenfor elektronikindustrien det daglige nyhedsbrev.

Energy Supply

Energy Supply er en del af Nordiske Medier A/S. Vi er et onlinemedie, der dækker energisektoren, som er en af Danmarks største brancher og samtidig en branche i rivende udvikling og forandring.

Energisektoren omfatter dels den traditionelle forsyning af el og varme, herunder kraftvarmeværker, elselskaber, varmeforsyninger, naturgasselskaber, biogasselskaber osv. Men hertil kommer en meget betydelig industri, der leverer

til energisektoren i både ind- og udland. Det gælder bl.a. vindmølleindustrien, hvor Danmark indtager en førende rolle, men også en række andre betydelig leverandører til energisektoren i både ind- og udland. Energy Supply blev åbnet i juni 2009. Nu modtager flere end 8.000 nøglepersoner indenfor energisektoren det daglige nyhedsbrev.

Food Supply

Food Supply er en del af Nordiske Medier A/S. Vi er et onlinemedie, der dækker fødevareindustrien, som beskæftiger flere end 50.000 ansatte i mere end 3.000 virksomheder.

Af disse beskæftiger godt 800 virksomheder mere end 10 ansatte. Hertil kommer landbruget som ikke er medtaget i disse tal, idet Food Supply retter fokus på selve industrien. Herunder ikke mindst industrivirksomheder med mere end 10 ansatte og deres leverandører. Food Supply åbnede i april 2008. Nu modtager flere end 11.000 nøglepersoner indenfor fødevareindustrien det daglige nyhedsbrev.

Metal Supply DK

Metal Supply er en del af Nordiske Medier A/S. Vi er et onlinemedie, der dækker jern- og maskinindustrien.

Jern- og maskinindustrien er en af Danmarks største brancher med en beskæftigelse på knap 100.000 medarbejdere, fordelt på branchens mere end 12.000 virksomheder. Heraf har ca. 2.000 flere end 10 ansatte. Den årlige omsætning udgør over 150 mia. DKK og dækker dermed ca. 25 % af industriens produktion.

Hovedparten af de virksomheder, der har mere end 10 ansatte, modtager i dag det daglige nyhedsbrev fra Metal Supply og ca. 1/3 af virksomhederne med mere end 10 ansatte er i dag medlemmer af Metal Supply. Metal Supply er åbnet i september 2003.

Nu modtager flere end 15.500 nøglepersoner indenfor jern og maskinindustrien det daglige nyhedsbrev.

Wood Supply

Wood Supply er en del af Nordiske Medier A/S. Vi er et onlinemedie, der dækker træ- og møbelindustrien – en af Danmarks største brancher med en beskæftigelse på knap 25.000 medarbejdere, fordelt på branchens mere end 3.000 virksomheder. Af disse har ca. 800 mere end 10 ansatte. Den årlige omsætning udgør mere end 25 mia. DKK, hvoraf mere end 75 % eksporteres. Hovedparten af de virksomheder, der har mere end 10 ansatte, modtager i dag det daglige nyhedsbrev fra Wood Supply. Wood Supply er åbnet i januar 2004.

Nu modtager flere end 9.500 nøglepersoner indenfor træ- og møbelindustrien det daglige nyhedsbrev.

Retail News

RetailNews.dk er oprettet i et samarbejde mellem Industry Supply og Dansk Handelsblad. Vi vil være omdrejningspunkt for hele detailbranchen og skabe overblik over nyheder, jobs, kompetencer og virksomheder i branchen. Via RetailNews kan beslutningstagere inden for butikker, kæder, rådgivere og leverandører nemt komme i kontakt med andre, finde oplysninger om hinanden, afsætte nye og brugte produkter og inventar, indrykke stillingsopslag og meget andet. I dag modtager flere end 9.900 nøglepersoner indenfor detailbranchen det daglige nyhedsbrev.

Transportmagasinet 

Transportmagasinet er en del af Nordiske Medier A/S. Vi er både et onlinemedie og en brancheavis for beslutningstagere i den danske vognmands- og transportbranche. De fleste af vores læsere har egen vognmandsforretning og de bruger Transportmagasinet til at holde sig orienteret om branchen, konkurrenterne og nyt materiel. Vi ser på transport fra vognmandens synspunkt. Vi tester lastbiler, laver interviews med branchefolk og portrætter af vognmænd. Og vores journalist på Christiansborg følger de politiske begivenheder, der kan få betydning for branchen på helt tæt hold.

I dag modtager flere end 4.400 nøglepersoner indenfor vognmands- og transportbranchen det daglige nyhedsbrev fra Nordiske Medier, Aalborg. Printavisen udgives af Nordiske Medier, København. Transportmagasinet er brancheavis for beslutningstagere i den danske vognmands- og transportbranche.

Oplag: 6.173. Læsertal: 23.000

Mester Tidende

Den primære læserskare, de små virksomheder, er stærkt orienterede mod nye regler og lovgivning, mens de største virksomheder generelt interesserer sig mere for ledelse og optimering. Vi tester håndværktøj i hvert eneste nummer af Mester Tidende.

Oplag: 22.044. Læsertal: 33.000

Licitationen

Licitationen eller Licitationen - Byggeriets Dagblad er en del af Nordiske Medier A/S. Vi er et dansk dagblad udgivet siden 1908. Avisen udkommer alle hverdage året rundt og henvender sig til alle parter i bygge- og anlægsbranchen: entreprenører, håndværkere, bygherrer, arkitekter, rådgivende ingeniører og byggematerialeproducenter med fokus på de politiske, økonomiske og tekniske aspekter.

Oplag: 2.587 (ca. 3.200 ved udvidet oplag). Læsertal: 14.000

Motormagasinet

Motor-magasinet er en del af Nordiske Medier A/S. Vi trækker dog på over 46 års historie som uafhængig nyhedsformidler til hele autobranchen. Motormagasinet går helt tæt på autobranchen, som vi følger gennem egen dækning på Christiansborg, virksomhedsbesøg både i ind- og udland, messer, årsmøder, generalforsamlinger, receptioner, motorsports begivenheder og så videre – vi forsøger at være til stede, hvor branchen er – på tværs af alle interesseorganisationer. Motor-magasinets redaktionelle målsætning som det største brancheblad, der dækker hele den danske autobranche på tværs af alle interesseorganisationer, er at lave uafhængig journalistisk orientering til hele autobranchen.

Oplag: 6.270. Læsertal: 55.000

Jern & Maskinindustrien

Jern & Maskinindustrien er en del af Nordiske Medier A/S som fagbladet for virksomheder i fremstillingsindustrien. Vi sætter fokus på både muligheder og udfordringer for en industri i konstant udvikling. Med 22 udgivelser i 2014, branchens højeste læsertal samt fokus på den samlede fremstillingsindustri, får du med Jern & Maskinindustrien både journalistiske nyheder samt den bredeste dækning til at synliggøre budskaber og styrkekendskabet til din virksomhed.

Oplag: 15.569. Læsertal: 30.000

Magasinet Pleje

Magasinet Pleje er en del af Nordiske Medier A/S. Vi var tidligere kendt under navnet Nyhedsinformation, men vi er et tværfagligt fagblad for hele plejesektoren. Avisen byder på konstruktiv, positiv og troværdig journalistik om plejesektoren i Danmark. Magasinet Pleje har til formål at samle viden og dele erfaringer på tværs af kommuner, regioner og faggrupper i hele den danske pleje- og sygehussektor. Vi leverer nyheder, reportager og baggrundshistorier. Og vi inspirerer til en lettere hverdag for plejepersonale- og ledere i en plejesektor under stadig forandring. Desuden går vi hver måned i dybden med forskellige temaer, eksempelvis Velfærdsteknologi, Hjælpemidler, Arbejdsmiljø, Hygiejne, Sårplejeartikler, Rehabilitering, Teknologi og IT m.m.

Oplag: 7.944. Læsertal: 18.000

Om Direktkontakt Entreprenad og Direktkontakt Skog

Oplag ca. 6700 og 8600 printeksemplarer. Dertil kommer nyhedsbreve til ca. 20.000 modtagere.

 Danske Fagmedier ApS (nyt navn fra september 2015 er Nordiske Medier, København A/S) er et selskab, der udgiver fagblade. Selskabet blev etableret 16. december 2009, da journalist Nils Sjøberg købte hovedparten af Aller Business.

Hvert af bladene har egen websted med blandt andet netavis og nyhedsbrev. Desuden opdateres med EU-udbud dagligt.

Det oprindelige selskab var et anpartsselskab, der var en rekonstruktion, efter at det forgående aktieselskab blev erklæret konkurs den 17. juli 2012. Selskabet havde i 2010 en omsætning på godt 50 millioner DKK, samt cirka 40 medarbejdere.

I 2014 fik Danske Fagmedier ny ejer (Nordjyske Medier) og der blev indsat en ny ledelse og direktion, som består af Morten Petersen adm. direktør og Niels H. Carstensen, koncerndirektør og chefredaktør. I juni 2016 kom John Kristensen til som kommerciel chef.

Blade[redigér | redigér wikikode]

Kilder[redigér | redigér wikikode]