Nuussuaq (bydel)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Nuussuaq (flertydig). (Se også artikler, som begynder med Nuussuaq (flertydig))

Koordinater: 64° 11′ N, 51° 42′ V

Nuussuaq med Sermitsiaq i baggrunden
Luftfoto af Nuussuaq set fra øst

Nuussuaq er en bydel i Nuuk, Grønlands hovedstad,[1][2] Bydelen ligger i den nordlige del af Nuuk, og vest og sydvest for Nuuk Lufthavn.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Den første bebyggelse blev opført i bydelen i 1979, og området var fuldt udbygget i slutningen af 1980'erne.[3] Bydelen er nu den største i Nuuk, har størstedelen af lejlighedsbebyggelserne i byen og har et befolkningstal på ca. 6.000.[3] Umiddelbart øst for Nuussuaq ligger bydelen Qinngorput, som er Nuuks nyeste bydel.

Institutioner[redigér | redigér wikikode]

Grønlands Universitet ligger i Nuussuaq og huser også Grønlands Statistik og Det Grønlandske Landsbiblioteks arkiver.[4] Universitet ligger i bydelens nordlige ende, tæt ved vejen til lufthavnen.[5]. I Nuussuaq ligger også byens svømmehal, Malik.

Transport[redigér | redigér wikikode]

Nuup Bussiis rute nr. 2 kører mellem Nuussuaq og Nuuk Bycenter. I myldretiden kører busserne E2 og X2 også mellem bydelen og centrum. Busruterne 1 og 3 kører ad hovedvejen, der afgrænser Nuussuaq i forhold til andre bydele. [6]

Kilder[redigér | redigér wikikode]