Spring til indhold

Ole Rasmus Møller

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Ole Rasmus Møller (født 5. april 1955 i Hellerup) er dansk skuespiller og underviser.


Ole Rasmus Møller er uddannet på dramaskoler i København og London. Som underviser er han uddannet på Københavns Universitet, Complete Vocal Institute og Modern Vocal Training.

Han har medvirket i teaterforestillinger, musicals og familieforestillinger[1]. Han har ligeledes spillet med i danske tv-serier, spillefilm og har lagt danske stemmer til tegnefilm.

I 1980 blev han en del af gruppen Hans Mosters Vovse som deltog i Dansk Melodi Grand Prix i 1980 og 1981. Gruppen medvirkede i flere TV-udsendelser i ind-og udland samt teaterforestillinger på bl.a. Cafe Teatret og Amagerscenen i København. Gruppen opløstes i 1982. Herefter var Møller været ophavsmand bag - og medvirkende i - gruppen Èn Over/Èn Under siden 1983. Ensemblet har produceret mere end cabaretforestillinger ( skrevet af Erik Thygesen, Sebastian, C.V. Jørgensen Peter AG m.fl) og udgivet 3 albums.

Filmografi[redigér | rediger kildetekst]

Tv-serier[redigér | rediger kildetekst]

Dubbing af ukendt antal tegnefilm, bl.a. "Byggemand Bob", "Handy Manny", "Trolddomsæsken", "Yogi Bear", ''Top Cat'', ''Hi Hi Puffy Amiyumi'', ''Familien Flintstone''[1]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]