Opholdssted

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Et opholdssted er et specialiseret privat tilbud (virksomhed) for en målgruppe af socialt udsatte personer. Der kan være en eller flere grunde til at personer har et ophold på et opholdssted.

Personalegruppen er oftest specielt sammensat, så den passer til målgruppens problemstillinger. Der kan indgå pædagoger, pædagogassistenter, psykologer, psykiatere, personer med erhvervsfaglig baggrund og andre med relevant baggrund.

En visitation af en person til ophold på et opholdssted foretages jf. serviceloven, af den anbringende myndighed, som oftest en serviceenhed i kommunen.

Opholdssteders forretningsgrundlag udspringer oftest af en forretningsidé til en særlig behandlingsform eller pædagogisk indsats for en eller flere målgrupper. Det er så op til Socialtilsynet, at godkende budget, forretningsgrundlag og personalesammensætning.

Opholdsstedet betaler en afgift til socialtilsynet for tilsynet. Hvert år revideres budgetterne og disse gennemgår tilsynsenheden med henblik på en godkendelse.

Private opholdssteder kan organisere sig hos LOS - De private sociale tilbud.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres. Hvis ikke der tilføjes kilder, vil artiklen muligvis blive slettet.
Question book-4.svg