Otto Schrøder

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Otto Schrøder
Født 2. september 1875 Rediger på Wikidata
Død 12. juni 1941 (65 år) Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Præst Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Johan Otto Schrøder (født 2. september 1875 i København, død 12. juni 1941 smst) var en dansk skolemand, sløjdskoleforstander og til sidst præst ved Blågårdskirken i København.

Otto Schrøder blev cand.theol. i 1900 og kastede sig dernæst over lærergerningen, hvad der tidligere ikke var usædvanligt, da teologi var den dominerende uddannelse på universitetet. Først var han i to år lærer på Rungsted Kostskole, og så blev han inspektør ved Hesselager Kostskole ved Svendborg. I 1908 blev han inspektør ved »Samfundet og Hjemmet for Vanføre«.

Schrøder underviste også i sløjd, og hans store interesse for sløjd fremgår af en række artikler, han skrev i »Meddelelser fra Dansk Sløjdforening«, og efterfølgende var han forstander for Dansk Sløjdlærerskole 1910-12. Derefter valgte han at forlade lærergerningen og bruge sin uddannelse som teolog. I Dansk Sløjdlærerforenings medlemsfortegnelser for bl.a, 1912 og 1924 er Otto Schrøder med.

I 1912 blev han residerende kapellan ved Blågårdskirken, hvor han ydede et opofrende arbejde i forbindelse med rejsningen af den nye kirkebygning, og han var en flittig sjælesørger, der tog sig af dem i menigheden, der havde behov. Han var i sognet i 28 år og huskes som stærkt indremissionsk, hvor menigheden var mere grundtvigiansk præget. Han var ugift og boede Wesselsgade 13. Han var et virksomt medlem i bestyrelsen for Sudanmissionen.

Henvisning[redigér | rediger kildetekst]

  • Årsskrift 2006 for Nørrebro Lokalhistoriske Forening og Arkiv: Rids af Blågårdskirkens tilblivelseshistorie af Svend Hovard. Side 18 ff.
  • Nekrolog i Dansk Skolesløjd #4, 1941, p.88f