Parship

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Parship (Parship GmbH) er et online dating firma med hovedkontor i Hamborg, Tyskland. Parship er en del af Georg von Holtzbrinck Publishing Group, og er det andet mest succesfulde dating bureau i Tyskland[1]. Parships erklærede mål er at opfordre til og skabe længerevarende forhold mellem mennesker. Partnermatch sker ved hjælp af associeret matchmaking algoritme baseret på både adfærdspsykologiske principper og psykoanalytiske teorier omkring personlighed.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Virksomheden blev grundlagt i 2000. Parship gik online 14. februar 2001 (Valentine's Day). På samme tid som Parship gik online i 2001 blev Gay-Parship ligeledes søsat. På grund af den store succes med Parship, blev websitet i 2005 delt i to separate portaler, hvoraf Gay-Parship udelukkende henvender sig til den homoseksuelle målgruppe.

Internationalt[redigér | redigér wikikode]

I 2002 lancerede Parship flersprogede løsninger af deres hjemmeside og etablerede sig i flere lande og på nuværende tidspunkt er tjenesten tilgængelig i 13 lande udover Tyskland: Belgien, Danmark, Frankrig, UK, Irland, Italien, Holland, Norge, Østrig, Sverige, Schweitz, Spanien, Mexico.

Se også[redigér | redigér wikikode]

Eksterne links[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Interview med Dr. Roller (på tysk) Wir vermitteln Menschen, keine Bits