Per Bach Nissen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Per Bach Nissen
Født 29. april 1967 Rediger på Wikidata
Vejle Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Sanger, operasanger Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Per Bach Nissen (født 29. april 1967 i Vejle) er en dansk operasanger, bassanger som er opvokset i Vejle, Tønder og Aasiaat.

Uddannelse[redigér | redigér wikikode]

Per Bach Nissen er uddannet hos Susanna Eken i København og Robert Lloyd i London, og har studeret på Royal Welsh College of Music i Cardiff, ved Trinity College of Music i London og Opera Studio "La Monnait" i Bruxelles. Hans debut i rollen som Zuniga i Carmen var på Linbury The Royal Opera House, Covent Garden i London.[1]

Karriere[redigér | redigér wikikode]

2019/20 Fasolt i Rheingold i Müpa, Budapest. Dr. Bartolo i Barberen i Sevilla på Det Kongelige Teater. 2017/18 Kardinalen i Beatrice Cenci ved Bregenzer Festspiele Østrig. Zuniga i Carmen på Jyske Opera og Det Kongelige Teater. Osmin i SR Saarland Klassik am See, Tyskland

2016/17 König Heinrich i Lohengrin ved Tiroler Festspiele i Erl, Østrig, Jeronimus og Antonio på Det Kongelige Teater og Boris Gudunov på Undergrunden.

2015/16 Debuterede Per på Frankfurt Opera i Wagners Ring som Fafner i Rheingold og Siegfried, på Komische Oper, Berlin som Gremin i Eugene Onegin, på English National Opera i London som Politichef i Lady Macbeth fra Mzensk og synger koncerter med Sønderjyllands Symfoniorkester.

Fra september 2012 til 2015 var har han været solist i ensemblet på Staatsoperaen i Hannover,[2] hvor han bl.a. har sunget og fremført disse roller:

Han debuterede på Det Kongelige Teater og på Malmö Opera i sæsonen 2014/15.[3]

I København sang han Hagen og Fafner i Wagners "Ringen2013" (Nibelungens Ring). De første års erfaring fik han i ensemblerne på Theater Augsburg og på Mecklenburgisches Staatstheater i Schwerin.

Gæsteoptrædener[redigér | redigér wikikode]

Per Bach Nissen har optrådt som gæstespiller i Opera Philadelphia og i Operaen i Treviso som Osmin i Mozarts opera Bortførelsen fra Seraillet. Han har optrådt med Stuttgarter Philharmoniker, og har optrådt i Theater Lübeck og i Schleswig-Holsteinisches Landestheater. I 2015 medvirkede han i Det Kongelige Teaters Maskarade ved Copenhagen Opera Festival.[4]

Derudover har han sunget disse roller:

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne links[redigér | redigér wikikode]