Philipp Kirkorov

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Philipp Kirkorov
Филипп Киркоров в день своего рождения, 30 апреля 2017 года.jpg
Information
Født 30. april 1967 Rediger på Wikidata
Varna Rediger på Wikidata

Philipp Kirkorov (født 30. april 1967 i Varna, Bulgarien) er en bulgarsk sanger, sangskriver og producer, bosat i Moskva, Rusland. Philipp Kirkorov er en af Ruslands allerstørste popstjerner.

Biografi[redigér | redigér wikikode]

I 1984 begyndte Philipp Kirkorov på Gnesin State Music School og uddannede sig i 1988. Hans musik kunne bedst betegnes som russisk pop, men modsat lignende kunstnere i den periode, havde hans musik meget vestlige præg. Hans karriere voksede og voksede, men fik uden tvivl sit peak mht. medieomtale og mediefokus, da han friede til Alla Pugatjova, en af de bedst sælgende sangere nogensinde med over 200 millioner albums bag sig, og blev gift med hende.

Involvering i Eurovision Song Contest[redigér | redigér wikikode]

Han repræsenterede Rusland ved Eurovision Song Contest i 1995 med sin sang "Kolybelnaya dlya vulkana", der blot formåede at høste en 17. plads. Der var stor skuffelse i Rusland over, at deres største stjerne ikke klarede sig bedre. Han er vendt tilbage til Eurovision Song Contest senere, som sangskriver med stor succes. For Hviderusland skrev han i 2007, "Work Your Magic" til Dmitry Koldun, som gav Hviderusland deres første finaleplads nogensinde, og en 6. plads i finalen, ud af 24 lande. For Ukraine skrev han i 2008, "Shady Lady" til Ani Lorak, som endte på en 2. plads. I 2010 skrev han sangen "White Nights" til Dima Bilan, som skulle have deltaget i den lokale russiske grand prix-finale, men af uvisse grunde blev sangen trukket tilbage fra det endelige felt. For Moldova skrev han sammen med Dimitris Kontopoulos i 2021 sangen "Sugar" til sangeren Natalia Gordienko. Denne gang fik Moldova en 13. plads.

Diskografi[redigér | redigér wikikode]

Album-udgivelser
Single-udgivelser
Opsamlingsalbum

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]