Pierre Isacsson

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Pierre Isacsson
Født Pierre Einar Isacsson
1. december 1947
Bergum, Västergötland
Dockered, Sverige Rediger på Wikidata
Oprindelse Sverige Sverige
Død 28. september 1994 (46 år)
Østersøen, Sverige/Finland/Rusland/Estland/Letland/Litauen/Polen/Tyskland/Danmark Rediger på Wikidata
Genre Country
Associeret med Country Four, Family Four

Pierre Einar Isacsson (født 1. december 1947 i Bergum i Västergötland, død 28. september 1994 i Estoniakatastrofen) var en svensk sanger og trubadur. Han boede i Nacka udenfor Stockholm i mange år.

Isacsson er sandsynligvis bedst kendt for sin dybe basstemme, som han demonstrerede med stor succes i sangen "Då Går Jag Ner I Min Källare" fra 1974. Før det var han medlem af Country Four og Family Four, da sidstnævnte gruppe vandt Melodifestivalen, to år i træk og var en stor succes rundt om i landet. I løbet af 1980'erne arbejdede Pierre Isacsson som skuespiller for Riksteatern og udførte mange stemmejob for blandt andre Disney, både som fortæller og som stemme for forskellige karakterer.[1]

Biografi[redigér | rediger kildetekst]

Isacsson begyndte sin karriere i 1960'erne. Først i Country Four, derefter fra begyndelsen af 1970'erne i den tidligere familiegruppe Family Four. Family Four, som i løbet af Isacssons tid i gruppen også omfattede bl.a. Marie Bergman vandt Melodifestivalen to år i træk med sangene "Vita vidder" 1971 og "Härliga sommardag" 1972. De sluttede på henholdsvis sjette og trettende plads i Eurovision Song Contest.

Pierre Isacsson forlod Family Four i 1974 for sin egen karriere. Hittet "Då Går Jag Ner I Min Källare", som han skrev sammen med Håkan Thanger, var hans største succes, men alle singlerne fra hans fire albums var succesrige.

I løbet af 1980'erne gik Isacsson ind på sceneskolen med hjælp fra Per Myrberg og skiftede til skuespiller. Pierre optrådte i flere musicaler, blandt andet som planten Audrey II i Little Shop Of Horrors ved Oscars og som far i Karlsson på taget. Takket være sin basstemme fik han ofte et job som højttaler / fortæller på for eksempel Disneys eventyrkassetter og gjorde også stemmen som Lucky Luke. Flere sange blev også indspillet med forbindelser til Disney.

I løbet af de sidste år af sit liv arbejdede Isacsson hos M/S Estonia som en entertainer/cruisevært. Dagen før han skulle starte sin ferie, skete den Estoniakatastrofen. Med ulykken blev arbejdet med et helt nyt album stoppet. Ifølge de overlevende ville Isacsson have haft sin sidste optræden i Baltic Bar ombord på M/S Estonia under den sidste rejse. Avisartikler om ulykken siger, at Isacsson hjalp mange af passagererne i sikkerhed, før han druknede. Isacsson er en af de få, der ikke fulgte ned i dybet. Han er begravet på Bromma kirkegård i Stockholm.

Diskografi[redigér | rediger kildetekst]

Album[redigér | rediger kildetekst]

  • 1974 - Pierre!
  • 1975 - En Sommarsaga
  • 1976 - Hemma
  • 1977 - Igen
  • 2021 - Innan Slutet

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Pierre Isacsson på Gravsted.dk

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]