Spring til indhold

Pin-Ups

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Pin-Ups Live at Daddy´s Dancehall

Pin-Ups (1980-1983) var et dansk new wave band. Bandet debuterede i Saltlageret i september 1980, hvor de spillede opvarmning for Warm Guns. Pin-Ups spillede bl.a. til generationsmanifestationen NÅ!!80 i Huset i Magstræde og et udvalg af koncerter i Rockmaskinen, bl.a. sammen med No Knox og Before. Bandets sidste optræden var den 26. oktober 1983 til en koncert i Radiohuset, der blev optaget og sendt i DR P3 i november 1983.

Medlemmerne i Pin-Ups var Katrine Ring (Vokal), Michael Hillerup (bas, også i Brats, In A Sense, Janes Rejoice, The Fence, Birmingham 6, Neotek m.fl.) Kim Løhde Petersen (Guitar, vokal, også i Bravo Dalton, Birmingham 6, Los Tres Amigos og DKRockstarGorgeous), Carsten Petersen (guitar, vokal), Niels Nahmensen (trommer). Senere medlemmer inkluderer bl.a. Mikael Højris (bas) og Søren Santini Skov (trommer).

The Pin-Ups
Pin-Ups fotosession, Daddy´s Dancehall i København, 1980

Pin-Ups var en videreudvikling af bandet Raven (1979-80), et melodiøst punkband inspireret af bl.a. The Jam, The Vapors m.fl. Bandet spillede hyppigt på det tidlige danske punk-spillested Rockmaskinen. I ca. 1980 kom sangerinde Katrine Ring med i bandet, som skiftede navn til The Pin-Ups og lagde stilen om til new wave.

  • Take One – 12" LP 1982 (Harlekin / HMLP-4303)

Eksterne henvisninger

[redigér | rediger kildetekst]
MusikgruppeSpire
Denne artikel om en dansk musikgruppe er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.