Portal:Design

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Denne projektside holdes ikke længere opdateret, og bibeholdes først og fremmest af historiske årsager.
Yderligere information findes på diskussionssiden eller i historikken.

rediger

Portal om Design

Portal logoDesign er oprettelsen af ​​en plan eller kontrakt om opførelse af et objekt eller et system (som i arkitektoniske tegninger, forretningsprocesser, kredsdiagrammer og syningsmønstre). Design har forskellige konnotationer på forskellige områder. I nogle tilfælde direkte konstruktion af et objekt (som i keramik, teknik, ledelse, cowboy kodning og grafisk design) anses også for at være design.

En definition for design er en køreplan eller en strategisk tilgang for nogen til at opnå en unik forventning. Den definerer specifikationerne, planer, parametre, omkostninger, aktiviteter, processer og hvordan og hvad man skal gøre inden for juridiske, politiske, sociale, miljømæssige, sikkerhedsmæssige og økonomiske begrænsninger i at nå dette mål. Her kan en "specifikation" komme til udtryk som enten en plan eller et færdigt produkt, og "primitive" er de elementer, hvorfra et design objekt består af. Med sådan en bred denotation, er der ingen universelt sprog eller samlende institution for designere af alle discipliner. Dette giver mulighed for mange forskellige filosofier og tilgange mod motivet.

Den person som designer kaldes en designer, som også er en betegnelse for folk, der arbejder professionelt i en af ​​de forskellige design områder, som regel også angiver, hvilket område som bliver behandlet (såsom en modedesigner, koncept designer eller webdesigner). En designers sekvens af aktiviteter kaldes en designproces. Det videnskabelige studie af design kaldes design videnskab.

Designing ofte nødvendiggør overvejelser indenfor de æstetiske, funktionelle, økonomiske og socialpolitiske dimensioner; både design objekt og design proces. Det kan indebære en betydelig forskning, tanke, modellering, interaktiv justering og re-design. I mellemtiden kan forskellige typer af objekter udformes, herunder tøj, grafiske brugergrænseflader, skyskrabere, corporate identiteter, forretningsprocesser og endda metoder til at designe.

rediger

Projekter

Alle designdiscipliner (til højre red.) skal skrives.

Artikler om design som skal forbedres

rediger

Skitser

Early design sketch of the NR-1.

rediger

Portalansvarlige


Ryd cachen for denne side (purge).