Portaldiskussion:Fodbold

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Navne på turneringer[rediger kildetekst]

Når vi nu bruger navne som UEFA Champions League osv., bør vi så ikke også bruge navne som FIFA World Cup istedet for Verdenmesterskabet i fodbold? Og UEFA EURO 2012 eller UEFA European Championship 2012 istedet for Europamesterskabet i fodbold 2012?? Tøndemageren 10. sep 2010, 09:26 (CEST)

Det er en diskussion, der nok bedst henlægges til de respektive artiklers diskussionssider: se Diskussion:UEFA Champions League#Titel, Diskussion:VM i fodbold#Nyt artikelnavn? og Diskussion:Europamesterskab_(fodbold). For mit vedkommende er det mindre vigtigt om artikelnavnene er på dansk eller deres originalsprog - det må være artiklens indhold, der har højeste prioritet, resten kan klares med omdirigeringer :-) Blot fordi originalsproget anvendes det ene sted, er det ikke ensbetydende med at det også skal anvendes det andet sted. Hvad angår Champions League, er det mit klare indtryk, at det er det mest anvendte navn for turneringen i både nyhedsmedierne og litteraturen, mens "Verdensmesterskabet i fodbold" (dvs. VM i fodbold) og "Europamesterskabet i fodbold" (EM i fodbold) i overvejende grad lader til at være det mundrette valg i det dansksprogede kildemateriale. DBU anvender ligeledes de danske oversættelser: se EM og VM. — Froztbyte 10. apr 2012, 00:07 (CEST)

Sammenlægning af "Wikipedia:WikiProjekt Fodbold", "Portal:Fodbold" og "Wikipedia:Fodboldspiller Biografi"[rediger kildetekst]

Var det ikke en ide at nedlægge (eventuelt indsætte omdirigeringer) de to projekter/portaler Portal:Fodbold (uopdateret i snart 3 år) og Wikipedia:Fodboldspiller Biografi (et underemne med identisk vurderingsskala/kvalitetsassessment som "Wikiprojekt Fodbold") og koordinere den samlede indsats under Wikipedia:WikiProjekt Fodbold? De tre projekter/portalers områder overlapper jo grundlæggende set hinanden. Jeg kan ikke se, hvorfor vi skal lægge kræfterne tre steder i stedet for en. — Froztbyte 10. apr 2012, 00:16 (CEST)

Ingen protester indløbet i over tre ugers tid. Der konkluderes hermed. — Froztbyte 2. maj 2012, 00:39 (CEST)[svar]