Portaldiskussion:Wikipedia Loves Nationalmuseet/Projekter/Residerende wikipedianer

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Til Palnatoke,

Lad mig starte med at byde denne side velkommen. Jeg går ud fra, at det er her, vi andre kan følge med i udviklingen i samarbejdet mellem Nationalmuseet og Wikipedia.

Jeg har bemærket, at der er oprettet en liste over billeder stillet til rådighed for wikipedia samt henvisninger til i hvilke lande og hvor mange gange, de er taget i brug. Er der planer om at holde alle (også nye) billeder samlet her, så at de er lette(re) at søge i i fremtiden fx ved oprettelse af nye artikler eller omskrivning af eksisterende?

Kan du eventuelt oplyse, om der - i lighed med andre WP-projekter, du har startet - er planer om eventuelt at lave en gruppe, der omfatter sådanne artikler, som har relation til Nationalmuseets virkeområder (Danmarks arkæologi og historie, etnografi, mønt- og medaljesamlingen, frihedsmuseet, frilandsmuseet m.fl.) fx under navn af WPNatMus eller lignende?

venlig hilsen --Rmir2 (diskussion) 12. apr 2012, 18:42 (CEST)

Billedlisten er de billeder, der (af den ene eller anden grund) er i kategori:Nationalmuseet eller dens underkategorier, og jeg har fundet den frem for at have den ved hånden, når jeg på et tidspunkt kommer til at snakke med nogen om hvor vidt omkring disse billeder kommer.
Nationalmuseets virkefelt er muligvis for bredt til at det giver mening at lave en gruppe som den nævnte, men man kunne sikkert oprette en del smallere grupper. --Palnatoke (diskussion) 12. apr 2012, 20:49 (CEST)

Statens Museum for Kunst[rediger kildetekst]

Hej Palnatoke,

Som du sikkert har fanget, følger jeg dit virke med interesse. Det glæder mig, at Statens Museum for Kunst, hvor jeg kom meget i min studietid, nu frigiver billeder til benyttelse. Betyder det, at de nu indføjes fx på wikipedia commons? Og et andet spørgsmål: har Statens Museum for Kunst markeret interesse i omtale af samlingens enkelte kunstværker? (det er en stor opgave at gå i gang med, men noget kan vi vel overkomme, evt. som et særligt projekt). venlig hilsen --Rmir2 (diskussion) 18. apr 2012, 18:39 (CEST)

Ja. Og ja. Når billederne er frigivet under CC BY, kan de uploades til Wikimedia Commons, og det er jeg ganske overbevist om vil ske - og de 100 videoer vil sandsynligvis også komme derover; de skal bare lige konverteres til et frit format. Og SMK har på deres website en ganske udmærket gennemgang af de forskellige værker, og de har jo nok ret i at disse værker hver især er værd at skrive om. --Palnatoke (diskussion) 18. apr 2012, 19:37 (CEST)
Tak for meldingen. Det er givetvis et område, jeg vil prøve også at bidrage til. Det skulle glæde mig, om vi kan vise os interessen værdig hos kunstmuseets ansatte. hilsen --Rmir2 (diskussion) 18. apr 2012, 19:43 (CEST)