Portia Doubleday

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Portia Doubleday
PortiaDoubledayTIFFSept09.jpg
Portia Doubleday (2009)
Personlig information
Fulde navn Portia Ann Doubleday
Født 22. juni 1988
Los Angeles, Californien
Nationalitet USA Amerikansk
Forældre Christina Hart og Frank Doubleday
Beskæftigelse Skuespiller
Aktive år 1998–nu

Portia Ann Doubleday (født 22. juni 1988) er en amerikansk skuespillerinde. Hun medvirkede blandt andet i 2010-filmen Youth in Revolt som hovedpersonens crush Sheeni Saunders.

Liv og karriere[redigér | rediger kildetekst]

Doubleday er født og opvokset i Los Angeles, Californien, som datter af Christina Hart og Frank Doubleday. Hun voksede op i et show business familie: hendes forældre er tidligere professionelle skuespillere, og hendes ældre søster, Kaitlin, er også en skuespiller.[1] Hendes mor arbejder nu i underholdnings-industrien som en forfatter, og producerer også teaterstykker.[2]

Doubleday dukkede første gang op i en reklame for Goldfish crackers i en alder af otte, og havde en lille rolle i filmen Legend of the Mummy (1997) som Young Margaret. Hendes forældre insisterede på, at hun blev færdig med gymnasiet, før hun søgte en karriere inden for skuespil.

Doubleday blev castet i en pilot episode af USA Tara, en tv-serie skabt af Diablo Cody. Doubleday spillede 15-årige Kate, datter af Toni Collette's karakter. Doubleday blev erstattet da seriens 'kreative hold" valgte at gå i en anden retning med karakteren. Hun optrådte i den kortfilmen "18" i 2009, om en pige der beskæftiger sig med slutningen af hendes mors liv.

Doubleday medvirker overfor Michael Cera i teenage komediefilmen Youth in Revolt (2010), baseret på 1993- romanen af samme navn af C.D. Payne. Doubleday beskrev hendes karakter som "virkelig kompleks" til Los Angeles Times. Hun spiller Sheeni Saunders, en fantasifuld pige med et trist liv, der møder Nick Twisp (Michael Cera), mens han er på familieferie. Filmen er instrueret af Miguel og havde premiere i 2009 på Toronto International Film Festival.

Fra januar 2010, studerer Doubleday psykologi på universitetet. Hun beskriver sig selv som en "drengepige" til Los Angeles Times, da Doubleday spillede fodbold i tolv år. Hun har arbejdet på filmen Touchback, baseret på en prisvindende kortfilm, og arbejder nu på en anden kortfilm med skuespilleren Alex Frost, instrueret af Marvin Jarrett (grundlæggeren af Nylon magazine).

Filmografi[redigér | rediger kildetekst]

Film
År Titel Rolle Noter
1998 Legend of the Mummy Young Margaret
2009 18 Becky Short
2009 Youth in Revolt Sheeni Saunders
2010 In Between Days Lindley Short
2010 Almost Kings Lizzie
2011 Big Mommas: Like Father, Like Son Jasmine Lee
2012 K-11 Butterfly
2012 Howard Cantour TBA Short
2013 Carrie Chris Hargensen
2013 Her Isabella
2015 After the Ball Kate / Nate Main role
TV-serie
År Titeæ Rolle Noter
2011 Mr. Sunshine Heather 13 episodes
2015 Mr. Robot Angela Moss Main role

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Ouzounian, Richard (5. januar 2010). "Portia Doubleday: Michael Cera's transformer". Toronto Star. Toronto. Hentet 7. januar 2010.
  2. ^ Stein, Ruthe (6. januar 2010). "Youth in Revolt's Portia Doubleday making a name for herself". Houston Chronicle. Houston. Hentet 7. januar 2010.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

SkuespillerSpire
Denne amerikanske skuespillerbiografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi