Postevand

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Question book-4.svg Der er få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel. Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande som fremføres i artiklen.

Postevand, hanevand, ledningsvand eller vandhanevand er i dag vand som transporteres i vandledningssystemet for at blive anvendt i husholdninger som drikkevand og til hygiejniske formål, som håndvask, opvask, bad og tøjvask.

Postevand er, som navnet siger, vand direkte fra vandposten (vandpumpen).

Udtrykket postevand bruges især i forsøgsvejledninger. Grunden til det er, at det i modsætning til demineraliseret vand og destilleret vand indeholder naturlige mineraler, som er opløst i det – også under dets vej ned gennem jordlagene.[Kilde mangler]

Koldtvand[redigér | redigér wikikode]

Koldtvand er det vandhanevand, som kommer ud af den kolde hane, og som ikke varmes op i den varme hane.

Varmtvand[redigér | redigér wikikode]

Varmtvand, eller mere korrekt, varmt vandhanevand, anvendes normalt til hygiejne og er det vand som kommer ud af den varme hane. Varmt vandhanevand må ikke forveksles med varmtvand som anvendes i radiatorer.

Varmt vandhanevand bør ikke drikkes eller anvendes i madlavning. Det varme vand indeholder usunde metaller ud fra varmtvandsbeholderen og ledningsystemet. Kalkrigt vand oxiderer metaller endnu hurtigere og derfor afkalkes koldtvand som skal varmes. Kalkrigt vand giver også kalkaflejringer og stopper ledningsystemet til.

Se også[redigér | redigér wikikode]

Teknik og teknologi Stub
Denne artikel om teknik eller teknologi er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.