Poul Reinau

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Poul Reinau
Født 13. marts 1923 Rediger på Wikidata
Død 12. januar 2005 (81 år) Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Musiker Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Poul Reinau (13. marts 1923 i Odense[1]12. januar 2005) var en dansk reklamemand og musiker, og blev kendt som "altmuligmand" i underholdningens verden.

Optrådte i 1950'erne med ensemblet Frandsen-Trioen, der især blev kendt for nummeret Solskin om bord, der stadig er en stor standard-melodi.

Fra sidst i 50'erne og ind i 60'erne var Poul Reinau engageret i pirat-senderen Radio Mercur, og optrådte i flere lande som guitarist med en kvartet, der havde hans kone Lise Reinau som sangerinde.

Sidenhen stod han for reklamefilm og kendte slogans, og startede i 1972 Nikolaj Grammofon, som udgav diverse danske titler i den lette musikgenre, samt en række albums med Lise Reinau. Nikolaj Grammofon fungerede også som pladeforretning, først i indre København, siden i Ordrup, og blev et festligt mødested for alle med musikalske interesser og engagement, og Poul Reinau var med på alle fronter, til sin død.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Kirkebog for Fredens Sogn, ("1920-1931" s. 47; opslag 50, nr. 21) på Arkivalieronline.dk, Statens Arkiver.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

MusikSpire
Denne danske musikrelaterede biografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi