Prayagraj

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Prayagraj
Allahabad, प्रयाग, الہ آبپریاگ
Allahabad city.jpg
Overblik
Land Indien Indien
Delstat Uttar Pradesh
Postnr. 211001 Rediger på Wikidata
Telefonkode 0532 Rediger på Wikidata
Demografi
Indbyggere 5.954.391[1] Rediger på Wikidata
 - Areal 82,0 km²
 - Befolkningstæthed 72.615 pr. km²
Andet
Tidszone UTC+5:30 Rediger på Wikidata
Højde m.o.h. 98 m Rediger på Wikidata
Hjemmeside prayagraj.nic.in
Oversigtskort
Allehelgenskatedralen i Prayagraj.

Prayagraj (hindi: प्रयाग, urdu: الہ آبپریاگ Prayāg, også kendt som Allahabad og Illahabad) er en by i den indiske delstat Uttar Pradesh. Den er administrationsby for distriktet Prayagraj. Byen har 5.954.391[1] indbyggere. Byen fik sit navn af mogulkejseren Akbar i 1583, hvor ilāh (Allah) er det arabiske ord for "Gud" (i denne sammenhæng Din-i Ilahi, religionen som Akbar grundlagde), og ābād er persisk for "sted".

Tidligere hed byen Prayāga (sanskrit for "offersted"), og i hinduisk mytologi er byen stedet, hvor Brahma først blev ofret efter at have skabt verden.

Prayagraj er et af de fire steder, hvor Kumbh Mela-festivalen afholdes (de andre er Haridwar, Ujjain og Nasik). De hellige floder Ganges og Yamuna mødes ved en landtunge, som kaldes Sangam, og skal ifølge traditionen forenes med den mytiske flod Sarasvati til en hellig tre-enighed; Triveni.

Kildeangivelser[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ a b Population Of Prayagraj 2017, hentet 22. februar 2018 (fra Wikidata).
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Indisk geografiSpire
Denne artikel om indisk geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi