Priest

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Priest
Overblik
Originaltitel Priest
Dansk titel Priest
Genre Gyser, Science Fiction
Instrueret af Scott Stewart
Manuskript af Cory Goodman
Baseret på Min-Woo Hyungs Priest
Medvirkende Paul Bettany
Karl Urban
Cam Gigandet
Maggie Q
Lily Collins
Fotografering Don Burgess
Klip Lisa Zeno Churgin
Musik af Christopher Young
Produceret af Michael DeLuca
Joshua Donen
Mitchell Peck
Distributør Screen Gems
Udgivelsesdato 16. juni 2011 Danmark
13. maj 2011 USA
Censur 15 år Tilladt for børn over 15 år[1]
Længde 87 min.
Oprindelsesland USA
Sprog Engelsk
Budget 60 million $
Indtjening 76.5 million $.[2]
DVD 11.10.2011
Links
på IMDb
på scope.dk
på CinemaZone
i DFI's filmdatabase Rediger på Wikidata
i SFDb Rediger på Wikidata
Priests hjemmeside Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Priest er en amerikansk overnaturlig actionfilm fra 2011 med Paul Bettany i hovedrollen.[3][4]. Filmen, er instrueret af Scott Stewart, og er baseret på den koreanske tegneserie af samme navn. I en alternativ verden, har menneskeheden og vampyrer kæmpet krige i århundreder. Efter den sidste Vampyrkrig, bor veterankæmperen Priest (Bettany) i ubemærkethed med andre mennesker inde i en af Kirkens muromkransede byer. Da Priests niece (Lily Collins) bliver kidnappet af vampyrer, bryder præsten sine løfter for at jage dem ned. Han er ledsaget af niecens kæreste (Cam Gigandet), som er en ødemarksherif, og en tidligere krigerpræstinde (Maggie Q).[5]

Filmen kom først i produktion i 2005, hvor Screen Gems købte manuskriptet af Cory Goodman. Filmen ændrede udgivelsesdatoer utallige gange gennem hele 2010 og 2011. Den blev især skubbet tilbage fra 2010 til 2011 for at konvertere filmen fra 2D til 3D. Den blev udgivet i USA og Canada på den 13. maj 2011.

Handling[redigér | rediger kildetekst]

I århundreder har en krig eksisteret mellem mennesker og vampyrer. Denne konflikt har efterladt planetens overflade som en mørklagt ødemark, hvilket gør at man er ude af stand til at opretholde liv. Hele verden blev et teokrati under den katolske kirke, som har skabte befæstede byer og en elitegruppe af krigere for at beskytte menneskeheden mod vampyrer. Den elitegruppe blev døbt "Priests", mennesker velsignet af Gud, som var i stand til at dræbe vampyrer. Størstedelen af vampyrerne blev dræbt, mens resten blev placeret i reservater. Da krigen er forbi, frygter det religiøse lederskab, hvad de havde skabt, og opløser "Priests". Uden for byerne, lever mennesker fri fra den totalitære kontrol af Kirken.

En dag, bliver en ”Priest” kontaktet af Hicks, sheriffen i en nærliggende by, der hedder Augustine. Hicks fortæller ham, at hans bror Owen er, blevet dødeligt såret under et vampyr-angreb. Hans svigerinde og ex-kæreste Shannon er blevet dræbt, og ”Priest ”niece Lucy er blevet kidnappet. Hicks beder om ”Priest” assistance til at opspore Lucy.

Medvirkende[redigér | rediger kildetekst]

Noter[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ PriestMedierådet for Børn og Unge
  2. ^ "Priest (2011)". Box Office Mojo. Hentet 7. juni 2011.
  3. ^ Solis, Jorge (22. april 2011). "Previewing 'Priest': Exclusive Pics Plus Comments". FANGORIA. Arkiveret fra originalen 14. juni 2012. Hentet 12. oktober 2011.
  4. ^ Marshall, Rick (24. august 2010). "Why Post-Apocalyptic 'Priest' Won't Be Your Regular Vampire Story". MTV. Arkiveret fra originalen 28. januar 2011. Hentet 15. oktober 2011.
  5. ^ "Priest". ComingSoon.net. Arkiveret fra originalen 22. oktober 2013. Hentet 25. januar 2011.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]