Primærrute 30

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Primærrute 30
30
Basisdata
Længde: 91 km
Regioner: Region Midtjylland
Syddanmark
Årsdøgnstrafik: 3.200-8.500 (2008) [1]

Primærrute 30 er en hovedvej, der går fra Esbjerg i nordøstlig retning, tværs over Jylland til Horsens.

Primærrute 30 starter hvor afkørsel 73 på Europavej E20 og Primærrute 11 mødes, nordøst for Esbjerg, og fortsætter mod Grindsted forbi Billund og Billund Lufthavn og løber til Uhe, hvor motortrafikvejen starter og føres mod Horsens. Ved syd for Give kobbels den på det nye stykke af Midtjyske Motorvej rute 18 der går mod Herning og Vejle, få km efter forstætter den igen som motortrafikvej hvor den passerer byerne Tørring og Uldum for at slutte ved frakørsel 57 på Europavej E45, sydvest for Horsens.

Rute 30 har en længde på ca. 91 km.

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

Denne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes geografiske koordinater
Denne artikel omhandler et emne, som har en geografisk lokation. Du kan hjælpe ved at indsætte koordinater i wikidata.
Denne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Hjælp os ved at uploade dit eget billede eller finde et på Internettet.
Se nærmere om hvordan

Du kan hjælpe ved at uploade et eller flere af dine billeder til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det/dem i artiklen.

Har du ikke selv taget et billede, kan du søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på fx på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool. Værktøjet er på engelsk, men du skal blot klikke på linket og derefter på knappen "Do it!". Du kan ændre antallet af viste eksempler ved at rette "5" til fx "25" hvis du ikke fandt et godt billede. Du skal være opmærksom på, at fair use ikke er tilladt på den danske Wikipedia. Er du i tvivl kan du spørge en administrator om hjælp.

Kan du ikke finde nogle frie billeder, kan du prøve at spørge ejeren af ikke-frie billeder, om de vil donere et billede. Du kan finde eksempler på forespørgsel her.