Prins Gustaf af Sverige

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Prins Gustaf
Prins af Sverige
Hertug af Uppland
Fulde navn Frans Gustaf Oscar
Hus Huset Bernadotte
Far Oscar 1. af Sverige
Mor Josefina af Leuchtenberg
Født 18. juni 1827
Haga Slot, Stockholm, Sverige
Død 24. september 1852 (25 år)
Kristiania, Norge
Hvilested Riddarholmskirken, Stockholm
Religion Lutheransk
Ridder af Elefantordenen

1847

Prins Gustaf af Sverige, Hertug af Uppland (Frans Gustaf Oskar; 18. juni 182724. september 1852) var en svensk og norsk prins. Han var den anden søn af Kong Oscar 1. og Dronning Josefine. Han bar titlen hertug af Uppland.

Gustaf var en i alle henseender rigt udstyret personlighed. Med stor begavelse forenede han en sjælden renhed i karakteren. Hans popularitet var også meget stor.

Gustaf havde stor musikalsk begavelse og var særlig en fremragende komponist, i særdeleshed på kvartetsangens område. Til flere af de mest kendte studentersange har han sat melodi, således for eksempel til Sjung om studentens lyckliga dag.

Gustaf har tillige skrevet en fremstilling af Rigsdagen 1655. Sommeren 1852 havde Gustaf med sine forældre opholdt sig i Tyskland. Næppe hjemkommet derfra blev han syg af nervefeber og døde i Kristiania. Hans tidlige død vakte en almindelig og dyb sorg.

Wikimedia Commons har medier relateret til:


Denne artikel stammer hovedsagelig fra Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst – eller redigeret således at den er på nutidssprog og tillige wikificeret – fjern da venligst skabelonen og erstat den med et
dybt link til Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930) som kilde, og indsæt [[Kategori:Salmonsens]] i stedet for Salmonsens-skabelonen.