Private label

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Private label er betegnelsen for butikskæders (og andres) egne produkter der ofte er billigere og mindre brandede end de varer som producenterne sælger under eget navn.

Private labels findes inden for næsten alle produktkategorier, men i forskellige typer. Nogle butikskæder sælger deres private labels med deres firmanavn, i Danmark f.eks. Coop. Andre butikskæder har private labels der varierer mellem produktkategorierne, f.eks. ét for dybfrostprodukter og et andet for mejeriprodukter, som f.eks. Dansk Supermarked gør. Der er dog ingen faste regler for udformningen.

En væsentlig fordel for butikskæder, der forhandler private labels, er at de kan udskifte en producent relativt omkostningsfrit, da selve produktets etiketteudformning, logo osv. ikke ejes af producenterne og dermed kan overflyttes til en ny producent, hvorved forbrugernes kendskab til varen ikke påvirkes. Netop producentens identitet er til tide omgivet af en vis mystik, idet der på emballagen ofte blot står fremstillet for efterfulgt af butikskædens navn. Andre producenter specialiserer sig i produktionen af private labels og vil derfor oftest være angivet som producent. Det gælder f.eks. vaskemiddelproducenten NOPA.

Konceptet findes også udenfor den egentlige detailhandel.

VaremærkeStub
Denne artikel om et varemærke er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.