Razer

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Razer
Person med produkter fra Razer til brug for Virtual Reality spil
Virksomhedsinformation
Selskabsform Privat selskab Rediger på Wikidata
Brancher Hardware, computerspilindustri Rediger på Wikidata
Grundlagt 2005 Rediger på Wikidata
Grundlægger Min-Liang Tan Rediger på Wikidata
Hovedsæder Singapore, Carlsbad, Californien, USA, Irvine, Californien, USA, San Francisco, Californien, USA Rediger på Wikidata
Produkter Xbox-One-Controller, hovedtelefon, computertastatur, bærbar computer, computerspil, Xbox-360-Controller, computerprogram, computermus, Musemåtte Rediger på Wikidata
Organisation
Datterselskab THX Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
Virksomhedens hjemmeside Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Razer USA er en amerikansk producent af tilbehør til computere og spilleudstyr. Firmaet er grundlagt i 1998. Virksomheden har specialiseret sig i fremstilling af computermus og tastaturer, der sælges under navne som Boomslang,Diamondback, Copperhead, Krait, Deathadder og Lachesis. Nogle af firmaets computermus har 12 knapper, hvilket giver mulighed for kontrol og hastighed under afvikling af spil, som eksempelvis World of Warcraft.

Omkring år 2000 ophørte produktionen, men den blev genoptaget i 2004, og produkterne markedsføres nu under navnet Razer USA Ltd.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Razer blev grundlagt af en række ingeniører, og firmaet fremstillede en højpræstationsmus kaldet Boomslang, der blev angivet at være den første mus, der håndterede 1000 dpi mod konkurrenternes mellem 200 og 400 dpi. Firmaet sponserede endvidere spillere, hvilket førte til, at firmaet blev kendt i spiller-kredse.

Da IT-boblen brast omkring år 2000, fik firmaet problemer på trods af, at det ikke var et egentlig IT-firma. Produktudviklingen ophørte, og konkurrenterne vandt markedsandele, bl.a. som følge af introduktionen af optiske mus.

I 2004 vendte firmaet imidlertid tilbage med en optisk mus med 1000 dpi markedsført som Viper ("hugormen"), der kort efter blev fulgt op med en 1600 dpi optisk mus kaldet Diamondback (en anden slangeart), og efterfølgende produkter er blevet opkaldt efter giftslanger eller andre dyr. Diamondback blev rost af kritikerne og modtog GameSpot Hardware Accessory of the Year Award 2004.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

FirmaSpire
Denne artikel om et firma eller en virksomhed i USA er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.