Realfilm

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgDenne artikel behøver tilrettelse af sproget.
Sproget i denne artikel er af lav kvalitet på grund af stavefejl, grammatikfejl, uklare formuleringer eller sin uencyklopædiske stil.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at forbedre teksten.

Realfilm er en gængs betegnelse, når man snakker animationsfilm, for film uden animation med levende skuespillere, altså alle andre film end animerede film. Det kaldes på engelsk for live-action, et ord man også kan bruge i dansk sammenhæng.

Der er så film, hvor de to ting er blandet. Der er film, hvor mennesker og tegnede figurer optræder sammen, som i Mary Poppins, Hokus Pokus Kosteskaft, Hvem Snørede Roger Rabitt? og Space jam

Mange film genrer, hvor der forekommer ikke-eksisterende væsener, som horror, science fiction og eventyrfilm, er der figurer skabt ved stop-motion blandt de ægte skuespillere. I vores tid, hvor man laver meget på computer, er meget skabt på computer blandt de levende skuespillere. Det startede med Jurassic Park.

Selv disse blandingsformer regner man almindeligvis med som realfilm. Mange børne/baby film er ikke realfilm, fordi at man med animations film kan skabe et meget præcist look og føelse, hvorimod realfilm bruger man "rigtige" mennesker og derfor kan det være svært at skabe den overdrevne føelse.

FilmSpire
Denne filmartikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.