Rejsby

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Rejsby

Rejsby kirke
Overblik
Land Danmark Danmark
Region Region Syddanmark
Kommune Tønder Kommune
Sogn Rejsby Sogn
Postnr. 6780 Skærbæk
Demografi
Rejsby by 271[1] (2023)
Kommunen 36.878[1] (2023)
 - Areal 1278,00 km²
Andet
Tidszone UTC +1
Hjemmeside www.toender.dk
Oversigtskort

Rejsby (tysk: Reisby) er en lille landsby i Sønderjylland med 271 indbyggere (2023)[1], beliggende i Rejsby Sogn syd for Ribe. Landsbyen ligger i Tønder Kommune og tilhører Region Syddanmark. I Rejsby er der stationBramming-Tønder-banen.

I landsbyen findes et lille værthus, som dog kun har åbent på bestilling af lokale, ligeledes er der at finde 1 hønseri, 1 smed på Horsbølvej og 2 antikvitetshandlere, hvoraf en af disse ligger i udkanten af landsbyen. Tæt ved den anden af disse, ligger byens efterskole, Rejsby Europæiske Efterskole.[2] Skolen, som ledes af Karsten Friis, har eksisteret siden 1994, og var i 2008 i gang med en større udvidelse af elevfløjen. Tæt på jernbanen er Rejsby Feriecenter[3], som har til i den gamle kro, som er blevet renoveret til formålet.

Tæt på Rejsby findes Kirkeskoven, der rummer et hedemoseområde med Klokkeensian mm. Langs noget af Drivvejen vokser der masser af Majgøgeurt. Og Rejsby har de seneste år haft en flok traner, som ses og høres tydeligt forskellige steder i oplandet.

Rejsby ligger tæt ved Vadehavet. Digerne nær Rejsby, er blevet forstærket efter år 2005, selvom der i første omgang var problemer med at skaffe midler til projektet[4].

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Officiel hjemmeside

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ a b c Danmarks Statistik: Statistikbanken Tabel BY1: Folketal 1. januar efter byområde, alder og køn
  2. ^ Rejsby Europæiske Efterskole
  3. ^ "Arkiveret kopi". Arkiveret fra originalen 7. oktober 2019. Hentet 7. oktober 2019.
  4. ^ "Region Syddanmark". Arkiveret fra originalen 17. maj 2014. Hentet 18. marts 2008.
Tønder KommuneSpire
Denne artikel om geografi i Tønder Kommune er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi