Reputation management

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Reputation management (ofte også kaldet online reputation management) handler om at beskytte eller forbedre sit ry på Internettet.

Reputation management er en disciplin, der blandt andet praktiseres af reklamebureauer for at skaffe deres kunder en bedre og mere positiv omtale. Fokus er som regel på placeringer i Google på søgninger på virksomheders eller enkeltpersoners navne.

En af de væsentligste metoder er derfor at benytte sig af søgemaskineoptimering, til at promovere hjemmesider med positive omtale, der derved får bedre placeringer på vigtige søgeudtryk på Google.

En del af dette arbejde kan være at oprette hjemmesider eller blogs med positiv omtale af virksomhederne eller de de personer det omhandler. Stein Bagger og IT Factory har blandt andet gjort brug af metoden.[1]

Wikipedia bliver også brugt af virksomheder til at skabe sig omtale,[2]. Dette forsøger Wikipedia dog at undgå ved ikke at acceptere at man skriver om sig selv. De pågældende artikler fjernes derfor.

Der er mange store virksomheder som beskytter deres omdømme via reputation management og cases på hvilke konsekvenser negativ omtale kan medføre. Vordingborg Køkken er en velkendt case om hvordan det kan gå, hvis man ikke beskytter sit firmanavn på nettet.[3]

Reference[redigér | redigér wikikode]