Spring til indhold

Rigmor Ranthe

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Rigmor Ranthe
Personlig information
Født2. juli 2003 (20 år) Rediger på Wikidata
Frederiksberg, Danmark Rediger på Wikidata
NationalitetDanmark Dansk
FarLars Ranthe Rediger på Wikidata
MorChristine Albeck Børge Rediger på Wikidata
BeskæftigelseSkuespiller Rediger på Wikidata
RollerFie i Klovn
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Rigmor Ranthe (født 2. juli 2003) er en dansk skuespillerinde. Hun er datter af skuespillerparret Christine Albeck Børge og Lars Ranthe og hun voksede op på Vesterbro.

Hun har tidligere spillet teater (siden 2012), men slog for alvor igennem i rollen som Fie i syvende sæson af Klovn-tv-serien.[1] Hun var med i alle afsnit af sæson 7 undtagen; "Baked Alaska" og "Kender du typen". Rollen blev dog overtaget af Therese Blichfieldt i sæson 8 af Klovn-serien. Et formål med udskiftningen var, at det skulle se ud som om, at der var gået adskillige år imellem sæson 7 og sæson 8 (i virkelighedens verden havde sæson 7 præmiere i 2018 og sæson 8 i 2021; imellem Klovn 3-filmen (2020)). Men dette spring i årene ses dog tydeligst på "Malte-figuren", som er Frank og Mias andet barn og Fies lillebror, som både i filmen og i sæson 8 blev skiftet ud med en væsentlig ældre skuespiller.

Filmografi[redigér | rediger kildetekst]

Trivia[redigér | rediger kildetekst]

Da begge Rigmors forældre selv er skuespillere, kunne man tro, at de gav den unge skuespillerinde en masse råd på vejen, men de går faktisk meget ind for, at hun finder sin egen stil og vej igennem karrieren. De har dog sagt fra over for, at hun deltager i projekter, særligt tv-serier, der ville kræve for meget af hende eller tage hende flere måneder af gangen væk fra hendes uddannelse.[3]

Hun er aktiv på Instagram-platformen, hvor hun i 2019 havde 5638 følgere efter Klovn-succesen.[4] Per 23. juni 2024 har hun 9058 følgere på trods af, at hendes profil ikke er en "åben" profil.[kilde mangler]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Badehotellet-skuespillers datter skal spille med i Klovn". tv2.dk.
  2. ^ https://www.imdb.com/name/nm10018732/?ref_=fn_al_nm_1
  3. ^ https://www.billedbladet.dk/kendte/danmark/lars-ranthe-og-hustruen-stolte-af-datteren
  4. ^ "Klovn-datteren er et hit på Instagram". 4. januar 2019.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Artiklen om skuespilleren Rigmor Ranthe kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen. Eller du kan søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool.