Roblox

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Roblox
Roblox Logo Black.svg
Generelle oplysninger
Udvikler Roblox Corporation Rediger på Wikidata
Distributør Microsoft Store Rediger på Wikidata
Genre MMORPG Rediger på Wikidata
Spiltype Multiplayer Rediger på Wikidata
Platforme Xbox One
Microsoft Windows
macOS
Windows 10 Mobile
iOS
Android Rediger på Wikidata
Eksterne links
Roblox' hjemmeside
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

ROBLOX er et online multiplayerspil og en Lua spilmotor for børn og voksne. Roblox startede i 2006, og havde i 2018 over 635 millioner spillere. (Juni). Roblox er en online virtuel legeplads og værksted, hvor børn i alle aldre kan interagere, skabe og have det sjovt. Stort set alt på Roblox er konstrueret og fremstillet af medlemmere af fællesskabet. Roblox er designet til 8 til 12-årige, men det er åbent for folk i alle aldre. Hver spiller starter med at vælge en avatar og give den en identitet. De kan derefter udforske Roblox - interagere med andre ved at chatte, spille spil eller samarbejde om kreative projekter. Hver spiller er også givet deres eget stykke af ubebyggede fast ejendom sammen med en virtuel værktøjskasse med til at designe og bygge noget - f.eks. en sejlende skyskraber, en kæmpe pinball maskine, et multiplayer "Capture the Flag" spil eller en helt anden, endnu-til-være-drømt. Ved at deltage og ved at bygge seje ting, kan Roblox medlemmere optjene speciale badges. Til gengæld kan de handle i online kataloget for at købe avatar-tøj og tilbehør samt Premium byggematerialer, interaktive komponenter samt arbejdsvilkår mekanismer, og de såkaldte Robux. Før man kan tjene rigtige penge på sine kreationer skal man først lave en aftale med Roblox’s administration. Dette er vigtigt for at kunne udføre ens anmodning.

Developer Exchange (DevEx) er et program, Roblox har iværksat, til spiludviklere, på Roblox. Dette tillader dem, at veksle deres Robux (R$) til rigtige penge (USD). Dette betyder dog, at spilleren skal i forvejen have tjent 100.000 Robux for at kunne få lov til at veksle sine Robux til rigtige valuta. Man skal desuden også kontakte Roblox for at kunne få lov.

Roblox Premium er et medlemskab, som spilleren kan abonnere til. Premium har forskellige priser og forskellige værdier. Builders Club (BC) var det første medlemskab spilleren kunne abonnere til. Men nu er medlemskabet blevet fjernet, og er blevet erstattet med Premium. Premium har næsten de samme egenskaber som Builders Club (BC). Premium er i alt bare moderne Builders Club (BC) dog med nogle få ændringer på priserne.

Du kan købe Robux, som på en måde er penge i spillet.

Du kan lave dine egne spil inde på Roblox Studio, som du kan downloade via Roblox's hjemmeside inde under "Create" knappen øverst på siden.

Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres. Hvis ikke der tilføjes kilder, vil artiklen muligvis blive slettet.
Question book-4.svg
computerspilStub
Denne computerspilsrelaterede artikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.