Roblox

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Broom icon.svgDenne artikel behøver tilrettelse af sproget.
Sproget i denne artikel er af lav kvalitet på grund af stavefejl, grammatikfejl, uklare formuleringer eller sin uencyklopædiske stil.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at forbedre teksten.
Roblox
Roblox Logo 2022.svg
Generelle oplysninger
Udvikler Roblox Corporation Rediger på Wikidata
Udgiver Roblox Corporation Rediger på Wikidata
Distributør Microsoft Store
App Store
Amazon Appstore
Google Play Rediger på Wikidata
Udgivet 1. september 2006 Rediger på Wikidata
Genre MMORPG
massively multiplayer online game Rediger på Wikidata
Spiltype Singleplayer
Multiplayer Rediger på Wikidata
Platforme Xbox One
Microsoft Windows
macOS
Windows 10 Mobile
iOS
Android Rediger på Wikidata
Eksterne links
Roblox' hjemmeside
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

ROBLOX er et online multiplayerspil og en Lua spilmotor (Roblox Studio) for børn og voksne. Roblox startede i 2006, og havde i juni 2019 over 635 millioner spillere. Roblox er en online virtuel legeplads og værksted, hvor børn i alle aldre kan interagere, skabe og have det sjovt. Stort set alt på Roblox er konstrueret og fremstillet fra bunden af brugere. Roblox er designet til 8 til 12-årige, men det er åbent for folk i alle aldre. Hver spiller starter med at vælge en avatar og give den en identitet. De kan derefter udforske Roblox - interagere med andre ved at chatte, spille spil eller samarbejde om kreative projekter. Hver spiller er også givet deres eget stykke af ubebygget fast ejendom sammen med en virtuel værktøjskasse til at designe og bygge noget - f.eks. en sejlende skyskraber, en kæmpe pinball maskine, et multiplayer "Capture the Flag" spil eller noget helt andet. Ved at deltage og ved at bygge seje ting, kan Roblox brugere (også kaldt "Robloxians") optjene specielle medaljer. Robloxians kan handle i online kataloget for at købe avatar-tøj og tilbehør med Roblox valutaen Robux (R$).

Developer Exchange (DevEx) er et program, Roblox har iværksat, til spiludviklere, på Roblox. Dette tillader dem, at veksle deres Robux (R$) til rigtige penge (USD). Dette betyder dog, at spilleren skal i forvejen have tjent 100.000 (ca. 350 USD) Robux for at kunne få lov til at veksle sine Robux til rigtige valuta. Man skal desuden også kontakte Roblox for at kunne få lov.

Roblox Premium er et medlemskab, som spilleren kan abonnere til. Premium har forskellige priser og forskellige værdier. Builders Club (BC) var det første medlemskab spilleren kunne abonnere til. Men nu er medlemskabet blevet fjernet, og er blevet erstattet med Premium. Premium har næsten de samme egenskaber som Builders Club (BC). Premium er i alt bare moderne Builders Club (BC) dog med nogle få ændringer på priserne.

Historik og udvikling[redigér | rediger kildetekst]

Goblocks's logo 2002-2003
Dynablocks's logo 2003-2004

Roblox var lavet som en beta spil under navnet Dynablocks. Baszucki startede test af de forste demoer det ar.[1] I 2005, virksomheden skiftet navn til Roblox.

Roblox Premium icon

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
computerspilSpire
Denne computerspilsrelaterede artikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.