Roblox

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Roblox
Generelle oplysninger
Udvikler Roblox Corporation Rediger på Wikidata
Udgiver Roblox Corporation Rediger på Wikidata
Distributør Microsoft Store
App Store
Amazon Appstore
Google Play Rediger på Wikidata
Udgivet 1. september 2006 Rediger på Wikidata
Genre MMORPG
massively multiplayer online game Rediger på Wikidata
Spiltype Singleplayer
Multiplayer Rediger på Wikidata
Platforme Xbox One
Microsoft Windows
macOS
Windows 10 Mobile
iOS
Android Rediger på Wikidata
Eksterne links
Roblox' hjemmeside
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

ROBLOX er en platform, der er skabt til at kunne blive spillet af brugere på tværs af alle digitale enheder.

Den blev grundlagt i 2006 af David Baszucki og Erik Cassel, og har sidenhen opnået et aktivt medlemstal på flere millioner dagligt. Det meste af indholdet der kan findes på platformen er bygget og kreeret af andre spillere og udviklere, med formålet af at kunne blive brugt af alle platformens medlemmer.

Hver spiller starter med at vælge en avatar og give den en identitet. De kan derefter udforske Roblox - interagere med andre ved at chatte, spille spil eller samarbejde om kreative projekter. Hver spiller har sit eget stykke ubebygget grund sammen med en virtuel værktøjskasse til at designe og bygge noget - f.eks. en sejlende skyskraber, en kæmpe pinball maskine, et multiplayer "Capture the Flag" spil eller noget helt andet. Ved at deltage og ved at bygge ting, kan Roblox brugere (også kaldt "Robloxians") optjene specielle medaljer. Robloxians kan handle i online kataloget for at købe avatar-tøj og tilbehør med Roblox valutaen Robux (R$).

Historik og udvikling[redigér | rediger kildetekst]

Goblocks's logo 2002-2003
Dynablocks's logo 2003-2004

Roblox var lavet som et beta spil under navnet Dynablocks. Baszucki startede test af de forste demoer det ar.[1] I 2005, virksomheden skiftet navn til Roblox.

Roblox Premium icon

Developer Exchange (DevEx) er et program, Roblox har iværksat til spiludviklere på Roblox. Dette tillader dem, at veksle deres Robux (R$) til rigtige penge (USD). Dette betyder dog, at spilleren i forvejen skal have tjent 100.000 (ca. 350 USD) Robux for at kunne få lov til at veksle sine Robux til rigtige valuta. Man skal desuden også kontakte Roblox for at kunne få lov.

Roblox Premium er et medlemskab, som spilleren kan abonnere på. Premium har forskellige priser og forskellige værdier. Builders Club (BC) var det første medlemskab, spilleren kunne abonnere på. Men nu er medlemskabet blevet fjernet, og er blevet erstattet med Premium. Premium har næsten de samme egenskaber som Builders Club (BC). Premium er i alt bare moderne Builders Club (BC) dog med nogle få ændringer på priserne.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
computerspilSpire
Denne computerspilsrelaterede artikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.