Ruth Goodman

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Ruth Goodman
Født 1963
Børn 2
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Vært på BBC, konsulent for Victoria & Albert Museum, London
Nomineringer og priser
Udmærkelser ÆresdoktorBishop Grosseteste University College Lincoln
Eksterne henvisninger
www.ruthgoodman.me.uk

Ruth Goodman (født 1963[1]) er en britisk freelancehistoriker, der særligt beskæftiger sig med tidlig moderne tid, og har specialiseret sig i rådgivning til museer og historiske attraktioner.[2] Hun er specialist i Storbritanniens sociale historie og er programvært på historiske dokumentarserier på BBC som Victorian Farm, Victorian Pharmacy, Edwardian Farm, Tudor Monastery Farm og Wartime Farm.[3] Hun har også været vært på serien Tales from the Green Valley fra 2005,[2][4] og optræder ligeledes lejlighedsvis på The One Show.

Goodman er konsulent på Victoria & Albert Museum og filmen Shakespeare in Love.[2] Hun er også medelem af Tudor Group, en reenactmentgruppe der beskæftiger sig med Huset Tudor og tudortiden.[5][6] Som et resultat af hendes arbejde og forskning med socialhistorie er hun holdt op med at bruge rengøringsmidler i hendes vaskemaskine, spiser aldrig masseproduceret kød og laver nogle gange med over åben ild.[2]

Goodman har to døtre, Eve, der ofte optræder med Goodman i hendes t-vprogrammer, og Catherine, der medvirkede i en episode af Victorian Farm.

I 2011 medvirkede Goodman i Celebrity Masterchef. Den 18. juli 2012 blev Goodman gjort til æresdoktorBishop Grosseteste University College Lincoln for hendes bidrag til historisk uddannelse.

I efteråret 2013 medvirkede hun i Tudor Monastery Farm, der er en faktuel tv-serier om landbrug i tudortiden på BBC Two.[7]

I 2014 medvirkede hun i et afsnit af Kew on a Plate, der var en miniserie i fire dele med Raymond Blanc og Kate Humble. I november og december samme år medvirkede hun i i tv-serien Secrets of the Castle på BBC Two med Peter Ginn og Tom Pinfold. Serien undersøgte forskellige teknikker, der er blevet brugt til at bygger middelalderens borge i Europa, baseret på eksperimentel arkæologiGuédelon i Frankrig

I 2015 fungerede hun som ekspert sammen med medværten Fi Glover i BBC-dokumentaren 24 Hours in the Past.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Radford, Ceri (5. november 2010). "Tough but tranquil: life on the BBC's Edwardian farm". The Daily Telegraph. London. 
  2. ^ a b c d Ford, Matt (4. oktober 2008). "The good old days of back-breaking labour". Daily Telegraph. London. Hentet 4. september 2010. 
  3. ^ "Victorian Christmas". BBC. Hentet 4. september 2010. 
  4. ^ Lane, Megan (19. august 2005). "Lessons from our ancestors about the countryside". BBC News Magazine. Hentet 4. september 2010. 
  5. ^ "Live your life in Tudor times". Derby Telegraph. 2. maj 2009. Hentet 4. september 2010. 
  6. ^ Siano, Joseph (14. juni 1998). "Q & A: Tudor Tour". New York Times. Hentet 4. september 2010. 
  7. ^ BBC Two - Tudor Monastery Farm - Ruth Goodman. BBC.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]