Rutland

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Rutlands placering i England

Rutland er et county (sammenligneligt med et grevskab eller amt) i East Midlands i England. Det grænser op til Leicestershire, Lincolnshire og Northamptonshire.

Rutland er det mindste traditionelle county i England; i dag er det mindre City of London dog tillige county. Den længste distance fra nord til syd i Rutland er bare 29 km, mens det målt fra øst til vest blot er 27 km. Grundet størrelsen er Rutland ikke inddelt i distrikter.

Befolkningen udgjorde i 2011 37.600 indbyggere.

De vigtigste byer er administrationsbyen Oakham og Uppingham. Midt i Rutland ligger Rutland Water, der er et vigtigt naturreservat, der fungerer bl.a. som overvintringssted for fugle, samt ynglested for fiskeørne.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

I Domesday Book blev den nordvestlige del af grevskabet omtalt som distriktet Rutland i Nottinghamshire, mens den sydlige dele var distriktet Wicelsea i Northamptonshire. Første gang Rutland nævnes som et eget County/grevskab er i 1159, men så sent som i det 14. århundrede blev Rutland oftest regnet som et soke, en juridisk enhed på lavere niveau.

I 1974 blev Rutland et distrikt i Leicestershire, men den 1. april 1997 opnåede Rutland atter status som selvstændigt grevskab efter pres fra lokalbefolkningen.

Seværdigheder[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne links[redigér | rediger kildetekst]

Englands geografiSpire
Denne artikel om Englands geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi

Koordinater: 52°39′N 0°38′V / 52.65°N 0.63°V / 52.65; -0.63