Lincolnshire

Koordinater: 53°4′N 0°11′V / 53.067°N 0.183°V / 53.067; -0.183
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Lincolnshires placering i England

Lincolnshire er et county (sammenligneligt med et grevskab eller amt) i det østlige England. Det grænser op til Norfolk, Cambridgeshire, Rutland, Leicestershire, Nottinghamshire, South Yorkshire og East Riding Yorkshire. Desuden har det en blot 19 meter lang grænse til Northamptonshire, hvilket er Englands korteste countygrænse. Residensbyen er Lincoln, hvor dets countyråd har sin forsamling.

Det ceremonielle county Lincolnshire består af non-metropolitan countyet Lincolnshire samt de enhedlige myndigheder North Lincolnshire og North-East Lincolnshire.

Countyet er det næststørste af de engelske counties, og det er primært et landbrugscounty. Det kan opdeles i en række geografiske sekundære regioner, herunder: Lincolnshire Fens (sydlige Lincolnshire), The Carrs (svarende til Fens, men i det nordlige Lincolnshire), Lincolnshire Wolds og det industrielle æstuarium Humber samt nordsøkysten ved Grimsby og Scunthorpe.

Berømte personer[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Englands geografiSpire
Denne artikel om Englands geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi

53°4′N 0°11′V / 53.067°N 0.183°V / 53.067; -0.183