Südost Autobahn

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Südost Autobahn (A3) i Østrig. Blå markering viser planlagt udbygning
Südost Autobahn ved Entrichsdorf

Südost Autobahn er en betegnelse for motorvej A3 i Østrig, der forløber fra Südautobahn A2 syd for Wien til Eisenstadt, hvor den slutter sig til Schnellstraße S31. Den har en samlet længde på 38 kilometer. Motorvejen er planlagt forlænget til den ungarske grænse ved Klingenbach. Anlægsperioden forventes af være 2013 til 2016.

Oprindelig skulle Südost Autobahn ved Wien krydse S1 og knytte sig videre til Südosttangente A23 ved Simmering og derfra føre helt ind til Wien. På grund af protester fra miljøaktivister blev A3 dog bygget til det nuværende tilknytningspunkt på Südautobahn A2. Nummereringerne af afkørslerne i Burgenland viser tegn på denne ændrede linjeføring, da numrene ved grænsen til Niederösterreich springer fra afkørsel nr. 13 til afkørsel nr. 30.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Veje og vejanlægSpire
Denne artikel om veje eller vejanlæg er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.

Koordinater: 48°02′N 16°20′Ø / 48.03°N 16.34°Ø / 48.03; 16.34