Severin Claudius Wilken Bindesbøll

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra S.C.W. Bindesbøll)
Jump to navigation Jump to search

Severin Claudius Wilken[1] Bindesbøll (16. februar 179830. januar 1871) var en dansk biskop. Han var søn af Jens Bindesbøll, bror til Michael Gottlieb Bindesbøll og dermed onkel til Thorvald Bindesbøll.

Bindesbøll blev i 1816 student fra Roskilde Katedralskole og 1821 kandidat i teologi fra Københavns Universitet. 1824-29 var han alumnusBorchs Kollegium. I 17 år arbejdede han som religionslærer, inden han i 1838 blev sognepræst i Nakskov og Branderslev.

I 1852 blev han viet til biskop i Aalborg. Her var han i knap 4 år, hvorefter han blev forflyttet til bispesædet i Maribo. I 1868 var han medlem af Kirkekommissionen. Ud over sin præstegerning var han kongevalgt medlem af Stænderforsamlingen i Roskilde, og 1866-1870 sad han i Landstinget.

Posthumt udkom Tanker til Eftertanke over Søn- og Festdags Evangelier.

Noter[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Også stavet Wilcken, fx i Dansk biografisk Leksikon, 2. udg.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Biografi i Dansk biografisk Lexikon


Denne artikel stammer hovedsagelig fra Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst – eller redigeret således at den er på nutidssprog og tillige wikificeret – fjern da venligst skabelonen og erstat den med et
dybt link til Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930) som kilde, og indsæt [[Kategori:Salmonsens]] i stedet for Salmonsens-skabelonen.
ReligionStub
Denne religionsrelaterede biografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi