SMil

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Foreningen SMil er en forening for sadister, masochister, fetichister og folk med alternative lyster indenfor seksuel udfoldelse men som involvere en form for Dominans eller Smerte.

Med lokale afdelinger i København, Odense, Århus og Aalborg, er SMil en landsdækkende forening med meget alsidige og vidt forskellige medlemmer, fra alle lag og dele af samfundet.

SMil største opgaver og drivkrafter er delt ud på flere områder som er blandt andet.

  1. At have medlems lokaler, hvor medlemmerne kan mødes og gøre brug af redskaber som de normalt ikke har adgang til.
  2. At nedbryde fordomme gennem information, oplysning og rådgivning.
  3. At skabe trygge, sikre og private rammer, hvor man kan søge råd og vejledning fra andre ligesindet mennesker.
  4. At skabe et fællesskab hvor folk kan komme og snakke om BDSM i en uformel tone.
  5. At give folk en mulighed for at søge bekendtskaber et sted, hvor man er ved de tilstedeværende har fælles seksuelle interesser.

SMil's Historie[redigér | redigér wikikode]

Tilbage i sommeren 1978, har Maria Marcus, grundlægger af SMil, siddet med nogen nære veninder og snakket om BDSM. Dengang SMil blev grundlagt var det ved lov ikke muligt at dyrke SM, da det blev betragtet som vold og misbrug, det var først senere at lovgivningen blev ændre og BDSM blev lovliggjort. Så Maria Marcus gik sammen med sine veninder og de besluttede sig for at skabe nogle private og diskrete rammer for dem selv og de nærmeste, hvor de frit kunne dyrke BDSM.

Ved foreningens start 21. maj 1979 dækkede foreningen hele Danmark (med enkelte medlemmer i Sverige og Norge), men havde kun rådighed over lokaler i København. I midten af 1980'erne skete en knopskydning ud fra medlemmernes ønske om at have en regionsopdelt forening, så medlemmerne havde mødelokaler i overskuelig afstand, og den nuværende struktur med lokalforeninger dannedes. I 1983 startede SMil Århus. Fire år senere, i 1987, åbnede SMil Fyn, og i 1990 kom SMil Aalborg til.

SMil arrangerer en 'sommerlejr' SISC (SMils International Summer Camp) og driver en bogcafe i København. I perioden 1979-2004 udgav foreningen desuden publikationen SMil-bladet.

SMil Norge dannedes i 1988 af SMil-medlemmer i Norge, og den er nu en selvstændig forening med samme formål som moderforeningen i Danmark. Sverige havde en SMil-forening et års tid eller to i starten af 80'erne, men den måtte lukke, bl.a. på grund af den mere restriktive svenske lovgivning.

SISC[redigér | redigér wikikode]

Et af rummene på SISC

Foreningen startede i 1992 SISC (SMil International Summer Camp), som ejer en stor ombygget gård, hvor der hele året arrangeres internationale sommerlejre, med et specifikt emne for hver uge.

Om SMil[redigér | redigér wikikode]

SMil er en række foreningen der er drevet udelukkende af frivillige krafter, vi modtager ikke økonomisk støtte fra hverken private eller staten. SMil er en støt voksende foreningen, med medlemmer fra alle dele og lag af samfundet. Til trods for dette er folk usædvanligt åbne og imødekommende over for alle nye der ønsker medlemskab og man vil altid blive taget godt imod. Inden man kan blive medlem i SMil, skal man igennem en introduktion, som går ud på at man bliver informere omkring hvad SMil er og ikke er, hvad man må og ikke må i SMil og hvad du som person kan forvente af et medlemskab. Man bliver i SMil på ingen måde eller nogensinde tvunget til noget, uden man selv har givet udtryk for man har lyst.

Man er som medlem i SMil en del af et univers som ikke har lighedstegn, hvor man ikke rigtig kan sige hvad der er rigtigt og forkert altid. SMil har dog den holdning af at man er ligestillede og ligeværdige uden for leg, så længe man er i lokalerne.

I SMil vil du på alle aftner der er åbent kunne finde en ansvarlig person, hvis opgave er at varetage gæsternes helbredsmæssige interesser. Så dømmer denne person en leg er for voldsom eller høre en anden sige ordet "Cirkus" så vil der øjeblikkeligt blive sat en stopper for den pågældende leg.

Cirkus[redigér | redigér wikikode]

Cirkus er det internationale BDSM stop-ord, det er et ord som lyder ens på størstedelen af alle sprog, det kan ikke forbindes med andre normalt brugte ord, såsom Av, Stop, Lad vær osv. Kommer du i/til en forening/klub/fest/sammenkomst med folk fra BDSM miljøet, vil de altid stoppe op og kigge en ekstra gang hvis ordet Cirkus bliver ytret i tilpas høj volume.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

SMil officielle hjemmeside

SMil Fyn