SMil

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Foreningen SMil er en forening for sadister og masochister med lokale afdelinger i København, Odense, Århus og Aalborg. Foreningen er ikke-kommerciel og er ikke partipolitisk. Foreningens formål er delt i 2:

  1. At have medlemslokaler, hvor medlemmerne kan mødes
  2. At nedbryde fordomme gennem information, oplysning og rådgivning.

Ved foreningens start 21. maj 1979 dækkede foreningen hele Danmark (med enkelte medlemmer i Sverige og Norge), men havde kun rådighed over lokaler i København. I midten af 1980'erne skete en knopskydning ud fra medlemmernes ønske om at have en regionsopdelt forening, så medlemmerne havde mødelokaler i overskuelig afstand, og den nuværende struktur med lokalforeninger dannedes. I 1983 startede SMil Århus. Fire år senere, i 1987, åbnede SMil Fyn, og i 1990 kom SMil Aalborg til.

SMil arrangerer en 'sommerlejr' SISC (SMils International Summer Camp) og driver en bogcafe i København. I perioden 1979-2004 udgav foreningen desuden publikationen SMil-bladet.

SMil Norge dannedes i 1988 af SMil-medlemmer i Norge, og den er nu en selvstændig forening med samme formål som moderforeningen i Danmark. Sverige havde en SMil-forening et års tid eller to i starten af 80'erne, men den måtte lukke, bl.a. på grund af den mere restriktive svenske lovgivning.

Navnet SMil er ikke en forkortelse (dog til tider tolket som SadoMasochistisk Interesseredes Landsforening), men angives at være valgt for at indikere, at foreningens medlemmer anser sadomasochisme for at være noget positivt.

SISC[redigér | redigér wikikode]

Et af rummene på SISC

Foreningen startede i 1992 SISC (SMil International Summer Camp), som ejer en stor ombygget gård, hvor der hele sommeren arrangeres internationale sommerlejre, med et specifikt emne for hver uge.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

SMil officielle hjemmeside