Safir (sanger)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Safir er navnet på den danske sangerinde, musiker, komponist, tekstforfatter og musikproducer. Safir er kendt bl.a. fra adskillige koncerter samt sit debutalbum, Safirsongs. Safir har desuden medvirket i flere musikalske sammenhænge, bl.a. som trommeslager i hip-hop fænomenet Hvid Sjokolade. Inden Safir begyndte at arbejde som musiker, arbejdede hun bl.a. som DJ på radiostationerne Radio Olga samt Radio Næstved, og var her fast vært for flere populære ugentlige programmer. Safir startede med at spille trommer i en alder af 15 år, og begyndte kort tid efter at synge professionelt i flere konstellationer, bl.a. med sin jazz kvartet, big band mm. Safir tog i 2002 en Ph.d. som sanger fra Rytmisk Musikkonservatorium i København.

Safir har i perioder desuden undervist i sang/musik, bl.a. på den prestigefyldte Herlufsholm Kostskole. I 2008 udgav Safir albummet Safirsongs på indie-selskabet Nefertiti Records i samabejde med Gateway Music. Safir er nu bosat i Los Angeles og turnerer, skriver musik og indspiller med diverse samarbejdspartnere.

Wiki letter w.svgArtiklen om musikeren Safir (sanger) kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.