Samsøe & Samsøe

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Broom icon.svgFormatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Samsøe Samsøe
Virksomhedsinformation
Selskabsform Aktieselskab Rediger på Wikidata
Branche Modetøj
Grundlagt 1993
Grundlægger Klaus og Preben Samsøe
Hovedsæde København, Danmark Rediger på Wikidata
Antal salgssteder
46
Virksom i
Danmark, Holland, Norge, Sverige, Belgien, Finland, Frankrig, England & Tyskland
Organisation
Antal ansatte
Ca. 750
Ejer Peter Sextus & Per-Ulrik Andersen
Eksterne henvisninger
Virksomhedens hjemmeside Rediger på Wikidata
CVR-nummer 25185005 Rediger på Wikidata
OpenCorporates dk/25185005 Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Samsøe Samsøe er en dansk modevirksomhed, som er kendt for sine skandinavisk inspirerede designkollektioner til mænd og kvinder. Foruden tøj laver virksomheden accessories, sko, lingeri og badetøj. Samsøe Samsøe har hovedsæde i København og bliver i dag forhandlet i mere end 30 lande.    

Samsøe Samsøe blev grundlagt i Københavns Latinerkvarter i 1993 af Samsøe-brødrene Klaus og Preben Samsøe. I 2000 købte CEO Peter Sextus og hans forretningspartner Per-Ulrik Andersen virksomheden og har efterfølgende udviklet Samsøe Samsøe til det moderne designerbrand, det er i dag. Samsøe Samsøe designer seks årlige herre- og dametøjskollektioner i materialer som silke, ruskind, kashmir og klassiske japanske metervarer.

I 2016 har modevirksomheden 41 selvstændige butikker og 50 shop-in-shops fordelt over mere end 10 lande.

Antallet af Samsøe Samsøe-butikker i Danmark er 19, og udenfor Danmark er der 21 butikker.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Samsøe Samsøe blev grundlagt i Københavns Latinerkvarter i 1993 af Samsøe-brødrene. Den første butik åbnede i Studiestræde i København i 1993. De første to år solgte Samsøe Samsøe udelukkende smykker, hvorefter virksomheden gik over til salg af basis-T-shirts, hovedsageligt til mænd. I 2000 købte CEO Peter Sextus og hans forretningspartner Per-Ulrik Andersen virksomheden, og herefter blev Samsøe Samsøe-kollektionerne udviklet til fulde tøjkoncepter til både mænd og kvinder.

Samsøe Samsøe har 1500 forhandlere i Europa, USA og Asien og beskæftiger ca. 750 ansatte per 2016. Virksomheden har et internt team bestående af følgende afdelinger: design, konstruktion, produktion, økonomi, salg, marketing og detail, der alle arbejder tæt sammen.

I dag har Samsøe Samsøe 46 selvstændige butikker i blandt andet de europæiske storbyer København, Oslo, Amsterdam, Stockholm og Berlin. De har desuden 50 shop-in-shop-butikker i blandt andet Galeries Lafayette og Merci i Frankrig, Harvey Nicols og John Lewis i England, Ludwig Beck og Cramer & Co. i Tyskland, Aplace og Åhlens i Sverige, Steen & Strøm og Høyer-Gruppen i Norge samt Illum i Danmark. Samsøe Samsøe lancerede sin første online webshop i 2008 og er tilgængelig i 29 lande via www.samsoe.com. Samsøe Samsøe-kollektionerne bliver også solgt gennem ASOS, Boost, Modo Moto, Urban Outfitters og Zalando.

Liste over butikker[redigér | rediger kildetekst]

Antal butikker Januar 2020

Danmark: 19

Holland: 3

Belgien: 2

Norge: 6

Sverige: 5

Tyskland: 2

Finland: 1

Frankrig: 1

England 1

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]