Samsøe & Samsøe

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgFormatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Samsøe & Samsøe
Virksomhedsinformation
Branche Modetøj
Grundlagt 1993
Grundlægger Klaus og Preben Samsøe
Antal salgssteder
46
Virksom i
Danmark, Holland, Norge, Sverige & Tyskland
Organisation
Antal ansatte
Ca. 750
Ejer Peter Sextus & Per-Ulrik Andersen
Eksterne henvisninger
Virksomhedens hjemmesideRediger på Wikidata
CVR-nummer 25185005Rediger på Wikidata
OpenCorporates dk/25185005Rediger på Wikidata

Samsøe & Samsøe er en dansk modevirksomhed, som er kendt for sine skandinavisk inspirerede designkollektioner til mænd og kvinder. Foruden tøj laver virksomheden også accessories, sko, lingerie og badetøj. Samsøe & Samsøe har hovedsæde i København og bliver i dag forhandlet i mere end 30 lande.    

Samsøe & Samsøe blev grundlagt i Københavns Latinerkvarter i 1993 af Samsøe-brødrene Klaus og Preben Samsøe. I 2000 købte CEO Peter Sextus og hans forretningspartner Per-Ulrik Andersen virksomheden og har efterfølgende udviklet Samsøe & Samsøe til det contemporary designerbrand, det er i dag. Samsøe & Samsøe designer seks årlige herre- og dametøjskollektioner i kvaliteter som silke, ruskind, cashmere og klassiske japanske metervarer.

I 2016 har modevirksomheden 41 stand-alone butikker og 50 shop-in-shops fordelt i mere end 10 lande.

Antallet af Samsøe & Samsøe butikker i Danmark er 27 og udenfor Danmark er der 15 butikker.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Samsøe & Samsøe blev grundlagt i Københavns Latinerkvarter i 1993 af Samsøe-brødrene. Den første butik åbnede i Studiestræde i København i 1993. De første to år solgte Samsøe & Samsøe udelukkende smykker, hvorefter virksomheden gik over til salg af basis T-shirts, hovedsageligt til mænd. I 2000 købte CEO Peter Sextus og hans forretningspartner Per-Ulrik Andersen virksomheden og herefter blev Samsøe & Samsøe-kollektionerne udviklet til fulde tøjkoncepter til både mænd og kvinder.

Samsøe & Samsøe har 1500 forhandlere i både Europa, USA og Asien og beskæftiger ca. 750 ansatte i 2016. Virksomheden har et in-house team bestående af afdelingerne: design, konstruktion, produktion, økonomi, salg, marketing og retail, der alle arbejder tæt sammen.

I dag har Samsøe & Samsøe 46 stand-alone shops i blandt andet de europæiske storbyer København, Oslo, Amsterdam, Stockholm og Berlin. Ligeledes 50 shop-in-shop-butikker i blandt andet Galeries Lafayette og Merci i Frankrig, Harvey Nicols og John Lewis i England, Ludwig Beck og Cramer & Co. i Tyskland, Aplace og Åhlens i Sverige, Steen & Strøm og Høyer-Gruppen i Norge samt Magasin og Illum i Danmark. Samsøe & Samsøe lancerede sin første online webshop i 2008 og er tilgængeligt i 29 lande via www.samsoe.com. Samsøe & Samsøe-kollektionerne bliver også solgt gennem ASOS, Boost, Modo Moto, Urban Outfitters og Zalando.

Liste over butikker[redigér | redigér wikikode]

Antal butikker Juni 2017

Danmark: 27

Holland: 3

Norge: 5

Sverige: 5

Tyskland: 2

Finland: 1

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]