Samsøe & Samsøe

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgFormatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Samsøe & Samsøe
Virksomhedsinformation
Branche Modetøj
Grundlagt 1993
Grundlægger Klaus og Preben Samsøe
Antal salgssteder
46
Virksom i
Danmark, Holland, Norge, Sverige, Belgien, Finland, Frankrig, England & Tyskland
Organisation
Antal ansatte
Ca. 750
Ejer Peter Sextus & Per-Ulrik Andersen
Eksterne henvisninger
Virksomhedens hjemmeside Rediger på Wikidata
CVR-nummer 25185005 Rediger på Wikidata
OpenCorporates dk/25185005 Rediger på Wikidata

Samsøe & Samsøe er en dansk modevirksomhed, som er kendt for sine skandinavisk inspirerede designkollektioner til mænd og kvinder. Foruden tøj laver virksomheden accessories, sko, lingeri og badetøj. Samsøe & Samsøe har hovedsæde i København og bliver i dag forhandlet i mere end 30 lande.    

Samsøe & Samsøe blev grundlagt i Københavns Latinerkvarter i 1993 af Samsøe-brødrene Klaus og Preben Samsøe. I 2000 købte CEO Peter Sextus og hans forretningspartner Per-Ulrik Andersen virksomheden og har efterfølgende udviklet Samsøe & Samsøe til det moderne designerbrand, det er i dag. Samsøe & Samsøe designer seks årlige herre- og dametøjskollektioner i materialer som silke, ruskind, kashmir og klassiske japanske metervarer.

I 2016 har modevirksomheden 41 selvstændige butikker og 50 shop-in-shops fordelt over mere end 10 lande.

Antallet af Samsøe & Samsøe-butikker i Danmark er 19, og udenfor Danmark er der 21 butikker.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Samsøe & Samsøe blev grundlagt i Københavns Latinerkvarter i 1993 af Samsøe-brødrene. Den første butik åbnede i Studiestræde i København i 1993. De første to år solgte Samsøe & Samsøe udelukkende smykker, hvorefter virksomheden gik over til salg af basis-T-shirts, hovedsageligt til mænd. I 2000 købte CEO Peter Sextus og hans forretningspartner Per-Ulrik Andersen virksomheden, og herefter blev Samsøe & Samsøe-kollektionerne udviklet til fulde tøjkoncepter til både mænd og kvinder.

Samsøe & Samsøe har 1500 forhandlere i Europa, USA og Asien og beskæftiger ca. 750 ansatte per 2016. Virksomheden har et internt team bestående af følgende afdelinger: design, konstruktion, produktion, økonomi, salg, marketing og detail, der alle arbejder tæt sammen.

I dag har Samsøe & Samsøe 46 selvstændige butikker i blandt andet de europæiske storbyer København, Oslo, Amsterdam, Stockholm og Berlin. De har desuden 50 shop-in-shop-butikker i blandt andet Galeries Lafayette og Merci i Frankrig, Harvey Nicols og John Lewis i England, Ludwig Beck og Cramer & Co. i Tyskland, Aplace og Åhlens i Sverige, Steen & Strøm og Høyer-Gruppen i Norge samt Illum i Danmark. Samsøe & Samsøe lancerede sin første online webshop i 2008 og er tilgængelig i 29 lande via www.samsoe.com. Samsøe & Samsøe-kollektionerne bliver også solgt gennem ASOS, Boost, Modo Moto, Urban Outfitters og Zalando.

Liste over butikker[redigér | redigér wikikode]

Antal butikker Januar 2020

Danmark: 19

Holland: 3

Belgien: 2

Norge: 6

Sverige: 5

Tyskland: 2

Finland: 1

Frankrig: 1

England 1

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]