Sandaler

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Sandal)
Sandaler båret af svensk kvindelig politiker ved navn Amanda Lindgren.
Sandaler

Sandaler er en åben type fodtøj med overdel af remme. De bruges typisk, hvor klimaet er varmt. Lædersandaler, eller jesussandaler, er en form for sandaler, der er udført i læder. I nyere tid er de kommet på mode omkring 1960, men de kan fortsat købes. Der er stærke meninger om sokker på i klipklappere og sandaler. Sokker i sandaler er ganske enkelt mere komfortabelt, da sandalerne så klistrer mindre til fødderne. Sokkerne mindsker muligheden for snavs, sand og småsten mellem tæerne. Specielt børn bør benytte sokker i sandaler, da mange sandaler af læder og kunststoffer indeholder mange skadelige kemikalier.[1] Risikoen for at udvikle fodsvamp er mindre end ved sko. Fodsvamp kan forebygges ved at gå i sandaler.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ 19. juni 2013, forbrugerkemi.dk: Sandaler indeholder problemkemi Citat: "...Både læder og syntetiske materialer gemmer på problematiske stoffer...Miljømærkede sandaler er ikke fri for problemer...Et godt råd til bekymrede forældre er, at give børnene sokker på i sandalerne, fortsætter hun..."

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Søsterprojekter med yderligere information:
TøjSpire
Denne artikel om tøj, sko eller lignende er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.