Spring til indhold

Klipklapper

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Et par grønne kliplappere.
Sundhedssandaler/klip-klaper fra 1960'erne
Et par læderklipklappere fra Det gamle Egypten (ca. 1550–1307 f.Kr.)
Et par tåsokker, som kan anvendes til klipklappere.
Japanere som bærer zōri med sokker; fra en Aoi Matsuri festival (15. maj) ved Imperial Palace, Kyoto, Japan.

Klipklappere er en type letpåtageligt fodtøj, som typisk anvendes om sommeren. De anvendes typisk i uformelle omgivelser, fx til udendørs og på stranden.

Klipklapper er blevet anvendt af mange kulturer over hele verden og er blevet anvendt så tidligt som 4000 f.Kr. i Ægypten. Den moderne klipklapper stammer fra den japanske zōri, som blev populær efter 2. verdenskrig, da amerikanske soldater bragte klipklappere tilbage til USA. Klipklappere blev populært sommerfodtøj hos begge køn i 1960'erne, 1990'erne og 2000'erne og nogle klipklapper varianter bliver endda anvendt i formelle omgivelser på trods af en del menneskers aversion.

Der er stærke kvindelige meninger om man (især mænd) må tage sokker på i klipklappere og sandaler. Sokker i klipklappere er ganske enkelt mere komfortabelt, da klipklapperne så klistrer mindre til fødderne. Sokkerne mindsker muligheden for snavs, sand og småsten mellem tæerne.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

TøjSpire
Denne artikel om tøj, sko eller lignende er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.