Klipklapper

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Et par grønne kliplappere.
En lyserød kliplapper.
Et par læderklipklappere fra Det gamle Egypten (ca. 1550–1307 f.Kr.)
Et par tåsokker, som kan anvendes til klipklappere.
Japanere som bærer zōri med sokker; fra en Aoi Matsuri festival (15. maj) ved Imperial Palace, Kyoto, Japan.

Klipklappere er en type letpåtageligt fodtøj, som typisk anvendes om sommeren. De anvendes typisk i uformelle omgivelser, fx til udendørs og på stranden.

Klipklapper er blevet anvendt af mange kulturer over hele verden og er blevet anvendt så tidligt som 4000 f.Kr. i Ægypten. Den moderne klipklapper stammer fra den japanske zōri, som blev populær efter 2. verdenskrig, da amerikanske soldater bragte klipklappere tilbage til USA. Klipklappere blev populært sommerfodtøj hos begge køn i 1960'erne, 1990'erne og 2000'erne og nogle klipklapper varianter bliver endda anvendt i formelle omgivelser på trods af en del menneskers aversion.

Der er stærke kvindelige meninger om man (især mænd) må tage sokker på i klipklappere og sandaler. Sokker i klipklappere er ganske enkelt mere komfortabelt, da klipklapperne så klistrer mindre til fødderne. Sokkerne mindsker muligheden for snavs, sand og småsten mellem tæerne.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres. Hvis ikke der tilføjes kilder, vil artiklen muligvis blive slettet.
Question book-4.svg
TøjStub
Denne artikel om tøj, sko eller lignende er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.