Sandis Ozoliņš

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Sandis Ozoliņš

Sandis Ozoliņš ([ˈsɑːndɨs ˈoʊzoʊlɪntʃ]?; 3. august 1972 i Sigulda i Lettiske SSR)[1] er en lettisk ishockeyspiller og holdkaptajn for Dinamo Riga, som spiller i Kontinental Hockey League. Op gennem sin karriere i den nordamerikanske National Hockey League har Ozoliņš været NHL All-Star syv gange, Stanley Cup mester, Norris Trophy finalist samt højstplacerede hvad angår mål, assists, point og kampe spillet af en lette i NHL. Ozoliņš står for flere af Colorado Avalanche og San Jose Sharks franchiserekorder og var den højest betalte sportsmand i lettisk historie, før NBA basketballspilleren Andris Biedriņš overtog æren.

Ozoliņš blev udvalgt under NHL Entry Draft i 1991 af San Jose Sharks som ottendevalgt i den anden runde af 30 i alt. Han har spillet for San Jose Sharks, Colorado Avalanche, Carolina Hurricanes, Florida Panthers, Mighty Ducks of Anaheim og New York Rangers.

Ozoliņš er ejer af Ozo Golf Club i det nordøstlige Riga, hovedstaden i Letland.

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Kildehenvisnger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Sandis Ozoliņš" (lettisk). Letlands Olympiske Komite. Arkiveret fra originalen 15. februar 2010. Hentet 10. marts 2011.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

SportSpire
Denne biografi om en lettisk sportsudøver er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi
LetlandSpire
Denne biografiske artikel om en lette, eller en person født i Letland, er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi