San Jose Sharks

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
San Jose Sharks
Evgeni Nabokov 2005b.jpg
Evgeni Nabokov
Konference Western Conference
Division Pacific Division
Grundlagt 1991
Historie San Jose Sharks
1991- nutid
Hjemmebane SAP Pavilion
By San Jose, California, USA
Holdfarver "Pacific Teal", grå, sort, "brændt orange"
Ejer San Jose Sports & Entertainment Enterprises
General Manager Doug Wilson
Cheftræner Peter DeBoer
Kaptajn
Farmerhold San Jose Barracudas (AHL)
Allen Americans (ECHL)
Stanley Cup-sejre Ingen
Konference-mesterskaber Ingen
Divisionsmesterskaber 3 (2001/2002, 2003/2004, 2007/2008)

San Jose Sharks er et professionelt ishockeyhold der spiller i den bedste nordamerikanske række NHL. Klubben spiller sine hjemmekampe i HP Pavilion i San Jose, Californien, USA. Klubben spillede sin første sæson i NHL i sæsonen 1991-92. Klubben har endnu ikke været Stanley Cup-finalen, men har været i slutspillet 7 ud af de sidste 8 sæsoner. Det bedste resultat var i sæsonen 2003-04 hvor man efter at have besejret St. Louis Blues og Colorado Avalanche tabte til Calgary Flames i Conference-finalen.

Begyndelsen[redigér | redigér wikikode]

Da San Jose blev tildelt et hold i NHL i 1991 vendte ishockeysporten tilbage til det nordlige Californien efter en pause på 15 år. I perioden fra 1967 til 1976 spillede Oakland Seals i ligaen uden succes hverken sportsligt eller tilskuermæssigt. I 1976 flyttede Oakland Seals til Cleveland og blev til Cleveland Barons. Efter bare to sæsoner i Ohio blev Cleveland Barons en del af Minnesota North Stars. Som en del af denne sammenslutning blev klubben nu ejet af George og Gordon Gund.

De to Gund-brødre havde længe ønsket at bringe ishockeysporten tilbage til det nordlige Californien og bad i 1980 NHL om tilladelse til at flytte Minnesota North Stars til San Jose hvor en ny arena var under opførelse. Dette blev dog afvist af NHL men som et kompromis fik de to brødre lov til at sælge Minnesota North Stars og få tildelt et nyt hold i San Jose. De to første sæsoner spillede man i Daly City udenfor San Francisco før man i 1993 flyttede til klubbens nuværende hjemmebane HP Pavillion, dengang kendt under navnet San Jose Arena.

Nuværende spillertrup (2007-08)[redigér | redigér wikikode]

Pr. 5. juli 2008.

Målmænd

Backer

Forwards

'Fredede' numre[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons har medier relateret til: