Sant Ferran Borg

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Sant Ferran Borg
En af Sant Ferran Borgens mange stalde

Sant Ferran Borg (catalansk: Castell de Sant Ferran) ligger på en bakke i Figueres i Catalonien ved enden af Pujada del Castell. Det er en stor militær borg opført i det 8. århundrede efter befaling af adskillige militære teknikere, herunder Peter Martin i Cermeño Juan Martin Cermeño. Sant Ferran er et af de største monumenter i Catalonien.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Efter forhandlingerne om Pyrenæerfreden, gik borgen Bellegarde i Le Perthus i den franske stats eje. For at erstatte bastionen, og for at stoppe mulige fremtidige invasioner, blev det besluttet at bygge en fæstning på bakken i Figueres. Den første sten blev lagt den 13. december 1753. Navnet på borgen Sant Ferran blev givet til ære for kong Ferdinand 6. af Spanien.

Arkitektur[redigér | redigér wikikode]

Slottet dækker et område på 32 hektar inden for en omkreds på 3.120 meter, og cisterner placeret under gården er i stand til at rumme op til 40 millioner liter vand. På sit højeste, kunne slottet understøtte 6.000 tropper.

Efter borgen ophørte med at blive brugt som fængsel i juli 1997, blev det åbnet for offentligheden med guidede ture for at vise fæstningens karakteristika. Disse ture understreger de sofistikerede byggeteknikker af den tids militærteknik.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]


Spanien Stub
Denne artikel om et spansk bygningsværk og/eller en seværdighed er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Bygning eller seværdighed

Koordinater: 42°16′25″N 2°56′47″E / 42.27361°N 2.94639°Ø / 42.27361; 2.94639