Santa Cruz de Tenerife

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Santa Cruz' byvåben
Udsigt ind mod byen

Santa Cruz de Tenerife er en spansk by på den kanariske ø Tenerife. Byen havde i 2003 ca. 220.000 indbyggere. Det er hovedstaden i provinsen Santa Cruz de Tenerife og hovedstad i den autonome region, som øgruppen udgør.

Fra havnen eksporteres der landbrugsprodukter fra øerne, for eksempel grøntsager, tobak og bananer. Der blev i slutningen af 1930 åbnet olieraffinaderi, som sammen med anden industri blev etableret for at udvide det økonomiske grundlag i området. Byen er vært for ét af de største karnevaler i verden, Karneval de Santa Cruz de Tenerife.

Kultur[redigér | rediger kildetekst]

Santa Cruz rummer flere museer som f.eks. Museo de la Naturaleza y el Hombre (naturhistorisk). Desuden findes i byen Teatro Guimerá, der er det ældste teater på De Kanariske Øer.

Auditorio de Tenerife, ligeledes beliggende på havnen, er efter dets åbning i 2003 blevet et arkitektonisk symbol på både byen, øen og øgruppen.

Eksterne kilder/henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Spaniens geografiSpire
Denne artikel om Spaniens geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi

Koordinater: 28°28′N 16°15′V / 28.47°N 16.25°V / 28.47; -16.25