Santa Cruz de Tenerife

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Santa Cruz' byvåben
Udsigt ind mod byen

Santa Cruz de Tenerife er en spansk by på den kanariske ø Tenerife. Byen havde i 2003 ca. 220.000 indbyggere. Det er hovedstaden i provinsen Santa Cruz de Tenerife og hovedstad i den autonome region, som øgruppen udgør.

Fra havnen eksporteres der landbrugsprodukter fra øerne, for eksempel grøntsager, tobak og bananer. Der blev i slutningen af 1930 åbnet olieraffinaderi, som sammen med anden industri blev etableret for at udvide det økonomiske grundlag i området. Byen er vært for ét af de største karnevaler i verden, Karneval de Santa Cruz de Tenerife.

Kultur[redigér | rediger kildetekst]

Santa Cruz rummer flere museer som f.eks. Museo de la Naturaleza y el Hombre (naturhistorisk). Desuden findes i byen Teatro Guimerá, der er det ældste teater på De Kanariske Øer.

Auditorio de Tenerife, ligeledes beliggende på havnen, er efter dets åbning i 2003 blevet et arkitektonisk symbol på både byen, øen og øgruppen.

Eksterne kilder/henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Spaniens geografiSpire
Denne artikel om Spaniens geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi

Koordinater: 28°28′N 16°15′V / 28.47°N 16.25°V / 28.47; -16.25