ScummVM

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
ScummVM
GUI af ScummVM
Udvikler(e) ScummVM Team
Stabil version 2.6.1 (31. oktober 2022)
Operativsystem Amiga
Linux
Mac OS X
Windows
Licens GNU General Public License
Hjemmeside ScummVM.org

ScummVM er et program som gør det muligt at spille LucasArts adventurespil som bruger SCUMM system. Det virker på mange forskellige platforme, som spillene originalt ikke var designet til. Der er også en række ikke-SCUMM spil som understøttes af ScummVM, bl.a. fra udviklerne Revolution Software og Adventure Soft. ScummVM er freeware og bliver udgivet under GNU GPL. Der blev originalt skrevet af Ludvig Strigeus – se historien om ScummVM på ScummVM Wiki for mere information.

Platforme som understøttes af ScummVM[redigér | rediger kildetekst]

Spil der understøttes af ScummVM[redigér | rediger kildetekst]

Det er ikke 100% sikkert at alle spil kan køre. For at se en komplet liste over hvilken spil der er der understøttes, besøg den officelle ScummVM compatibility chart.

LucasArts spil[redigér | rediger kildetekst]

Spil af andre udviklere[redigér | rediger kildetekst]

Få fat på spillene[redigér | rediger kildetekst]

Fordi de fleste af firmaerne stadig har rettighederne til spillene følger der ikke ingen spil med til programmer. Men fordi de fleste spil er relativ gamle, så kan de fleste spil købes til billige penge – som fx LucasArts Classics collection.

Under udviklingen af ScummVM version 0.5.0 som blev udgivet den 2. august 2003, valgte firmaet Revolution Software at hjælpe ScummVM udviklerne ved at give dem den originale kildekode til deres spil Beneath a Steel Sky og de valgte også at udgive deres spil som freeware. Det kan nu hentes legalt i både en CD og en diskette version på ScummVM hjemmeside. Få måneder senere valgte holdet bag Flight of the Amazon Queen af gøre det samme.

Desværre virker mellemsekvenserne til Broken Sword 1 og 2 ikke. Det er fordi at sekvenserne er blevet encoded i Smacker format, som kræver specielt software. Revolution Software som står bag spillet har dog tilladt en re-encoded version af disse mellemsekvenser og de kan også hentes gratis fra ScummVM hjemmeside.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]