Loom

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Broom icon.svg Denne artikel behøver tilrettelse af sproget.
Sproget i denne artikel er af lav kvalitet på grund af stavefejl, grammatikfejl, uklare formuleringer eller sin uencyklopædiske stil.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at forbedre teksten.
Loom
Udvikler(e) Lucasfilm Games
Realtime Associates (TG16)
Udgiver(e) Lucasfilm Games
Designer(e) Brian Moriarty
Motor SCUMM v3 (EGA)
SCUMM v5 (VGA)
Udgivelsesdato(er) Januar 1990[1] (DOS diskette)
1991 (FM-Towns CD-Rom)
1992 (DOS "Talkie" CD-Rom)
Genre Adventure
Spiltype(r) Singleplayer
Platform(e) DOS
Mac OS
Amiga
Atari ST
FM Towns
TG16
Medie(r) 7x 5¼ tomme Diskette
3x 3½ tomme Diskette
1x CD-Rom

Loom er et grafisk adventurespil, der er udgivet i 1990. Det er udviklet og distribueret af Lucasfilm Games. Det er det fjerde spil der benytter SCUMM-adventurespilmotoren. Projektet blev ledet af Brian Moriarty, en tidligere ansat i Infocom.

Spillestil[redigér | redigér wikikode]

I modsætning af andre LucasArts Adventure spil, er Loom baseret på et komplekst fantasi-historie. Med dets eksperimentelle brugergrænseflade, har man undgået at gå den traditionelle vej som som andre grafisk adventure spil, hvor der normalt er små puslespil, der skal løses undervejs, samt interaktion med de figurer der optræder i historien.

Looms spillestil centrerer sig i stedet omkring en magisk stav, hvor hovedpersonen Bobbin Threadbare kan kan spille fire magiske noder, som så udløser magi der har en effekt på et udvalgt objekt. F.eks. markere man en dør, og spiller de fire noder der får en dør til at åbne sig, vil åbne den markerede dør. Eller de fire noder, der gør det muligt at se om natten. Nye noder kan læres ved at observere forskellige objekter, som indeholder de relevante noder. F.eks. kan spilleren observere en kniv blive slebet, hvilket giver de fire noder til at gøre objekter skarpe.

Nogle noder kan blive spillet baglæns, så f.eks. at spille melodien til at gøre ting skarpe baglæns, gør det markerede objekt døv, imens andre noder ikke kan blive spillet baglæns. Spillerens magiske kræfter bliver forøget igennem spillets forløb med flere kraftfulde noder. Til at starte med, kan spilleren kun spille noderne C, D og E. I slutningen af spillet kan spilleren spille F, G, A, B og C' (det høje C).

Loom var det første spil fra LucasArts spil-filosofi, der sagde at spilleren aldrig skulle kunne blive dræbt, eller skulle være tvunget til at starte forfra. F.eks på grund af en handling der skulle have udført i starten af spillet, som så ville tvinge spilleren til at starte forfra. Og man ikke skulle skrive de samme sætninger igen og igen, indtil man faldt over den korrekte stavemåde som computeren kunne forstå, ofte set i lignende adventure-spil.

Spillet kan spilles på 3 forskellige sværhedsgrader, hvert med lidt anderledes detaljer. F.eks. ekspert-sværhedsgraden, viser ikke hvilke noder en magisk effekt består af, på spillerens stav. Så man er nød til at lytte sig til hvilke noder der bliver spillet. I den originale version, hvis man spillede på ekspert-sværhedsgraden, bliver man belønnet med en ekstra grafisk sekvens, som man ikke ser i de 2 andre sværhedsgrader DOS CD-ROM-versionen, viser en meget kortere version af den grafiske sekvens for alle tre sværhedsgrader.[2]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]


computerspil Stub
Denne computerspilsrelaterede artikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.