Seden Kirke

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Seden Kirke
Seden Kirke front.JPG
Seden Kirke
Generelt
Opført 1412
Geografi
Adresse Mindeslundsvej 47, 5240 Odense NØ
Sogn Seden Sogn
Provsti Hjalles Provsti
Stift Fyens Stift
Kommune Odense Kommune
Eksterne henvisninger
Websted www.sedenkirke.dk

Seden Kirke er en kirke i Seden Sogn i Odense Kommune. Seden Kirke blev bygget i 1412 nordvest for Seden. De mange årlige konfirmander kommer oftest fra Seden Skole, da skolen kun ligger en lille kilometer fra kirken.

Beliggenhed[redigér | redigér wikikode]

Seden Kirke ligger i Seden Sogn i Odense Kommune. Kirken ligger for enden af Mindelundsvej, i nummer 47. Lige ved siden af kirken ligger det gamle ungdomshjem Seden Enggård.

Historien bag Seden Kirke[redigér | redigér wikikode]

Broom icon.svg Dette afsnit behøver tilrettelse af sproget.
Sproget i dette afsnit er af lav kvalitet på grund af stavefejl, grammatikfejl, uklare formuleringer eller sin uencyklopædiske stil. Du kan hjælpe Wikipedia ved at forbedre teksten.

Seden Kirke blev første gang skrevet i historien i 1412. Samme år som kirkens opførelse. Kirken blev opført i Middelalderen, hvor kirken var katolsk[1]. Men Katolicismen holdt ikke længe. I den store Reformationen i Danmark, især i 1536, spredte protestantismen i Danmark og satte sig for alvor fast. Under Christian 3.[2] tid forandrede kirkerne sig. Seden Kirke blev derefter protestantisk. I takt med at landsbyen Seden voksede, voksede kirken også.

Kirkens udseende[redigér | redigér wikikode]

Broom icon.svg Artiklen har kildehenvisninger, men kilderne er af tvivlsom kvalitet.
Du kan afhjælpe dette ved at udskifte de angivne kilder med mere troværdige kilder, fx litteraturhenvisninger. Se vejledning i Kildeangivelser.
Broom icon.svg Dette afsnit behøver tilrettelse af sproget.
Sproget i dette afsnit er af lav kvalitet på grund af stavefejl, grammatikfejl, uklare formuleringer eller sin uencyklopædiske stil. Du kan hjælpe Wikipedia ved at forbedre teksten.
Seden Kirkes skib

Kirken er bygget i sten smurt ind i kalk. Dette er det typiske udseende[3], kirker i 1500-tallet havde. I våbenhuset ses en trappe til kirkens tårn, og døren ind til skibet. I skibet holdes der faste farver der primært er rødt, sort og hvidt.

I enden af kirken ses alteret. Her spises Jesu blod og legeme under gudstjenesterne. Seden Kirkes alter kører også videre med farverne rød, hvid og sort.

Sognepræster i nyere tid[redigér | redigér wikikode]

Denne liste går næsten hundrede år tilbage. Den viser kirkebogsførende sognepræster fra starten af 1900-tallet til i dag.[4]

  • 1932 - 1944
P. Prip
  • 1944 - 1973
O Borch-Madsen
  • 1974 - 1982
M.P.S. Sørensen
  • 1983 - nu
Nils Holger Ellekilde

Eksterne kilder og henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Koordinater: 55°25′43.5″N 10°26′0.1″E / 55.428750°N 10.433361°Ø / 55.428750; 10.433361

Kirke Stub
Denne artikel om en kirke er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Religion