Sergeant Cane

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Disambig bordered fade.svg Denne artikel omhandler en dansk popgruppe. Opslagsordet har også en anden betydning, se Cane (tv-serie).
Sergeant Cane
Sergeant Cane Logo.png
Information
Genre Pop
Aktive år 1978 - i dag
Pladeselskab EMI
Medlemmer Henrik Grandt Jakobsen (sang)
Troels Mikaelsen (guitar og sang)
Flemming Brorson Møller (bas og sang)
Knud-Erik Thrane (keyboard og sang)
Tidligere medlemmer Ole Skou
Lars Viberg (trommer)
Leif Kjøgs Hansen (bas og sang)
Påvirket af The Beatles
McKinleys
Beach Boys

Sergeant Cane, også kendt som Cane og The Sergeant Cane Project, er en dansk popgruppe fra Nordjylland dannet i 1978. Gruppen vandt i 1980 ungdomsbladet Ung Nu's tredje udgave af DM i Popmusik.

Sergeant Cane blev dannet i 1978 af Henrik Grandt Jakobsen (trommer og sang), Troels Mikaelsen (guitar og sang), Knud-Erik Thrane (keyboard og sang) og Flemming Brorson Møller (bas og sang).

DM i pop 1980[redigér | rediger kildetekst]

Sergeant Cane vandt i 1980 ungdomsbladet Ung Nus konkurrence, DM i Popmusik, med sangene "Drømmen" (musik og tekst af Leif Kjøgs Hansen og Preben Wolff) og "Varm Nu" (musik og tekst af Knud-Erik Thrane og Henrik Grandt Jakobsen). Cane bestod da foruden Henrik Grandt Jakobsen, Troels Mikaelsen og Knud-Erik Thrane af Lars Viberg (trommer) og Leif Kjøgs Hansen (bas og sang).

Ung nu skrev efterfølgende: "Efter først at have vundet lokalopgøret i Havndal tromlede poporkesteret CANE fra Frederikshavn videre mod sejren i den store finale ...", og fortsatte: "Med et forrygende show og et sikkert greb om det musikalske var det den nordjyske gruppe, der scorede de fleste point hos den nedsatte dommerjury ..." [1]

Cane udsendte i 1981 "Drømmen" som single med "Varm nu" som b-side. Pladen blev indspillet i Puk Recording Studios ved Randers, og opnåede placering i Jørn Hjortings program, Danskpoppen, i Danmarks Radio.

Sergeant Cane satte den aktive karrierer på stand by i slutningen af 1981.

I 2017 blev Sergeant Cane gendannet i den originale besætning, og har siden da udgivet to titler. [2] [3] [4]

Udgivelser[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]