Silje Holtan

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Silje Holtan
Født Silje Holtan Knudsen
22. juli 1983 (36 år)
Vejen, Ribe, Danmark
Vejen KommuneRediger på Wikidata
Genre Pop
Beskæftigelse Sanger, sangskriver, underviser
Aktive år 2010−i dag
Pladeselskab Eget selskab
Medlemmer Silje Holtan
Kennet Lauridsen
Mads Jørgensen
Anders Bækgaard
Thomas Gundal
Instrumenter
Keys, Guitar, sang
Eksterne henvisninger
siljeholtan.dk

Silje Holtan Knudsen (født 22. juli 1983 i Vejen) er en dansk-norsk sangerinde og sangskriver. Hun debuterede med pladen Unlimited Colours i 2010, og i 2015 udgav hun albummet Picture me. Silje Holtan fik sit første mindre kommercielle gennembrud med On And On i 2015, som blev et mindre P4-hit.

Karriere[redigér | redigér wikikode]

Silje Holtan er uddannet på musikkonservatoriet i Esbjerg med rytmisk sang som hovedfag. Hun har indtil for nylig[hvornår?] boet på Vestkysten i Esbjerg.

Silje Holtan startede med at spille jazz. Hun spillede med sit band nogle jazz-standards. Det holdt dog ikke længe, da de gik over til Holtans egne, mere poppede, sange. Det førte til udgivelsen af hendes første album, Unlimited Colours.

I forbindelse med udgivelsen af debutpladen spillede Holtan flere koncerter bl.a på Jelling Festival og som support for Katie Melua.

I 2015 udgav Silje Holtan albummet Picture Me. Dette blev defineret[af hvem?] som "en organisk produktion". Konceptet med pladen var at sample real-lyde som spændte lige fra støvletramp, papkasser, flasker og magasiner til klamme håndflader på en gammel lædersofa i studiet og fodspor i sneen en vinterdag i sommerhuset ved Vestkysten. Udover dette indgik der også en række skæve instrumenter, der gav sangene en helt unikt lyd.

Diskografi[redigér | redigér wikikode]

Studiealbum

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]