Spring til indhold

Simulationshypotesen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Simulationshypotesen er en teori inden for filosofi og videnskab, der antyder, at vores virkelighed måske er en simulering eller et computerspil skabt af en mere avanceret civilisation. Ifølge denne hypotese er vores oplevelser og opfattelse af verden kun en illusion, og vores bevidsthed er i virkeligheden en del af den virtuelle virkelighed. [1] Denne idé blev først fremsat af den svenske filosof Nick Bostrom i 2003. Han argumenterede for, at hvis det er teknologisk muligt for en avanceret civilisation at skabe så realistiske simuleringer, ville det være sandsynligt, at mange af disse simuleringer ville blive oprettet. Derfor er det mere sandsynligt, at vi lever i en af disse simuleringer, end at vi faktisk eksisterer i den virkelige verden.[2]

  1. ^ Ashcroft, Rachel (18. september 2022). "Nick Bostrom's Simulation Theory: We Could Be Living Inside the Matrix". thecollector.com. Arkiveret fra originalen 3. juni 2023. Hentet 6. august 2023.
  2. ^ Dane, Benjamin (17. december 2017). "Lever vi alle i en computer-simulation?". euroman.dk. Arkiveret fra originalen 2. december 2022. Hentet 6. august 2023.
filosofiSpire
Denne filosofiartikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.