Skønhedsideal

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Når man normalt taler om skønhedsidealer, i flertal så skyldes det, at ideen om den ideale mand eller den ideale kvinde er modsætningsfuld.

Nymfe og Satyr fra 1700 tallet. Bemærk Nymfens røde kinder. En stor kontrast til datidens dydige hvidpudrede damer. Den runde mave og tykke lår, og små bryster er en stor kontrast til nutidens idealer.

At begge køn skal være tiltrækkende, tilgængelige for andre, men ikke tilgængelige for alle. At alle singler skal være frække på en ærbar måde, som står i et forhold til hvor forpligtende et kortvarigt forhold er.

Ambox scales.svgDenne artikels neutralitet er omstridt
Begrundelsen kan findes på diskussionssiden eller i artikelhistorikken.

Unge kvinder og mænd er naturligt sådan som de to køn bedst kan lide hinanden. Alle de andre er uddøde. Men hvilken barm-størrelse er den bedste?! Der findes jo barme i alle størrelser. Svaret er de fleste barme hænger fordi de gyngende bevægelserne tiltrækker mændenes opmærksomhed, men størrelsen ikke har en afgørende betydning, da de store barme så ville være den almindelige størrelse. Tilsvarende så tiltrækkes kvinder af store skæg og kraftige overarme. Selvom de fleste mænd er barberet.

Historisk[redigér | redigér wikikode]

Det historieske kvindeideal[redigér | redigér wikikode]

Venus fra Willendorf

Det er en udbredt forestilling at Barbiedukken repræsentere et tidløs kvinde ideal. Men det er slet ikke tilfældet. Det ældste og mest udbredte kvindeideal er den overvægtige svulmende kvindeskikkelse. Tænk på før at man kunne gemme på madvare så det nødvendigt at moderen havde noget at tære på, i tilfælde af hungersnød, fordi babyen var afhængig af modermælken. Men det krævede også store resurser at opfede en kvinde. Det er stadigt sådan er nogle steder at fedme er smukt, særligt i Mauritanien[1] og på nogen stillehavsøer.

Det historieske mandsideal[redigér | redigér wikikode]

Det mest udbredte mandsideal er slags superhelt, men det forekommer i fredelige samfund at adelens overklasse mandsideal er fed, fordi det kræver store resurser fede sig op. Det vil sige at der må have været slankere mandsideal for de almindelige mænd.

Se også[redigér | redigér wikikode]


Links[redigér | redigér wikikode]

http://www.b.dk/danmark/skoenhedsidealer-piner-teenage-piger http://www.sygeforsikring.dk/default.aspx?ID=117 http://etiskraad.dk/upload/publikationer/optimering-af-mennesket/fremtidens-krop/kap09.htm http://www.perlekylling.dk/skoenhedsidealer_og_mode.htm http://www.bt.dk/kvinder.bt.dk/nyt-skoenhedsideal-staerk-i-stedet-for-tynd

Links på engelsk[redigér | redigér wikikode]

http://inourwordsblog.com/2012/08/02/beauty-ideals-a-war-on-women/

  1. ^ Girls being force-fed for marriage as fattening farms revived