Skønhedsideal

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spekulativ artikel
Bemærk at denne artikel er præget af spekulationer og bør omskrives, så fakta er understøttet af verificerbare kilder.


Når man "normalt" taler om skønhedsidealer i flertal, så skyldes det, at ideen om den ideale mand eller den ideale kvinde er modsætningsfuld.

Nymfe og Satyr fra 1700 tallet. Bemærk Nymfens røde kinder. En stor kontrast til datidens dydige hvidpudrede damer. Den runde mave og tykke lår, og små bryster er en stor kontrast til nutidens idealer.

At begge køn skal være tiltrækkende, tilgængelige for andre, men ikke tilgængelige for alle. At alle singler skal være frække på en ærbar måde, som står i et forhold til hvor forpligtende et kortvarigt forhold er.

Unge kvinder og mænd er naturligt sådan som de to køn bedst kan lide hinanden. Alle de andre er uddøde. Men hvilken barmstørrelse er den bedste?! Der findes jo barme i alle størrelser. Svaret er at de fleste barme hænger fordi de gyngende bevægelser tiltrækker mændenes opmærksomhed, men at størrelsen ikke har en afgørende betydning, da de store barme så ville være den almindelige størrelse.[kilde mangler] Tilsvarende så tiltrækkes kvinder af store skæg og kraftige overarme.[kilde mangler] Selvom de fleste mænd er barberede. [?]

Historisk[redigér | rediger kildetekst]

Det historieske kvindeideal[redigér | rediger kildetekst]

Venus fra Willendorf.

Det er en udbredt forestilling at Barbiedukken repræsenterer et tidløst kvindeideal. Men det er slet ikke tilfældet. Det ældste og mest udbredte kvindeideal er den overvægtige svulmende kvindeskikkelse. Tænk på, før at man kunne gemme på madvarer, så det nødvendigt at moderen havde noget at tære på, i tilfælde af hungersnød, fordi babyen var afhængig af modermælken. Men det krævede også store resurser at opfede en kvinde. Det er stadig sådan nogle steder at fedme er smukt, særligt i Mauritanien[1] og på nogen stillehavsøer.

Skønne historiske og nulevende kvinder[redigér | rediger kildetekst]

Det historieske mandsideal[redigér | rediger kildetekst]

Det mest udbredte mandsideal er en slags superhelt, men det forekommer i fredelige samfund at adelens overklassemandsideal er fedladenhed, fordi det kræver store resurser at fede sig op.[kilde mangler] Det vil sige at der må have været slankere mandsidealer for de 'almindelige' mænd.

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]


Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]